Hírolvasó

Böjte Csaba a Magyarok kenyere ünnepségen: a világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 10:05du
A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre - jelentette ki Böjte Csaba ferences rendi szerzetes augusztus 20-án, vasárnap Pécsett, a Magyarok kenyere jótékonysági program központi ünnepségén.

Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 8:34du
Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

I. Bartholomaiosz pátriárka átvette a Konstantinápolyi Patriarchátus budapesti épületének kulcsát

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 7:24du
Az államalapítás és államalapító Szent István ünnepén, augusztus 20-án átadták a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Múzeum utcai új épületének kulcsait I. Bartholomaiosz pátriárkának.

Ferenc pápa: Ne veszítsük el bátorságunkat, kitartóan és bátran kérjük az Urat!

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 6:58du
Augusztus 20-án délben a szentatya a vasárnapi evangéliumi szövegről, a lánya gyógyulásáért rendületlen hittel és bizalommal könyörgő kánaáni asszonyról elmélkedett. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

Új keresztet állítottak a váci Szent Rókus-kápolnánál

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 6:09du
Augusztus 16-án ünnepi búcsúi szertartás keretében Beer Miklós megyéspüspök és Csáki Tibor plébános Vácott felszentelte a Szent Rókus-kápolna új, immáron az épület előtti térségen felállított köztéri keresztjét.

A Vajdaság ad otthont a Boldogasszony Iskolanővérek IV. nevelési konferenciájának

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 5:24du
Augusztus 22. és 24. között „Küldetésem van!” mottóval a Vajdaságban tartja háromnapos mozgó képzőkonferenciáját a Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi rendtartománya.

A hegyi templom - Sopronbánfalva

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 4:32du
A sopronbánfalvai kolostor ma szállodaként működő, középkori alapokon nyugvó műemlék együttes Sopron délnyugati, kertvárosi részén fekvő Sopronbánfalván (a 19. századig előbb mint Wondorf, majd Wandorf) található.

25 éves pappá szentelési évfordulót ünnepeltek Tiszaújvárosban

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 3:47du
Tiszaújvárosban a templom címünnepén, augusztus 6-án köszöntötték Vatamány Sándor és Szabados Viktor atyát, pappá szentelésük 25. évfordulóján.

Sergio Di Stefano: Pio atya

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 3:01du
Az olaszországi San Giovanni Rotondo kapucinus kolostorában élt és meghalt Pietrelcinai Szent Pio atya (1887–1968) neve fogalom a katolikus hívők számára, története a 20. század misztikájának önálló fejezete. Számtalan róla szóló könyv mellett több film is feldolgozta életútját.

„Ébredj, és lépj!” – Véget ért a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 2:16du
„Ébredj, és lépj!” – Ezzel a mottóval szervezte idén Erdély legnagyobb katolikus ifjúsági találkozóját a Gyulafehérvári Főegyházmegye Ifjúsági Főlelkészsége. A CSIT Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én kezdődött és 19-én ért véget.

Szent István Rend díjban részesült Erdő Péter bíboros

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 1:31du
Áder János köztársasági elnök Erdő Péter bíboros, prímásnak és Vásáry Tamás zongoraművésznek adta át a Szent István Rend díjat augusztus 20-án Budapesten, a Sándor-palotában.

Érseki szentmisével ünnepelték a kalocsai Szent István-templom búcsúját

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 12:46du
Augusztus 19-én tartották a kalocsai Szent István király templom búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Márfi Gyula veszprémi érsek volt – tájékoztatott Fülöp Ernő.

Az Eucharisztia ünneplése 5.

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 12:00du
Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

Száz éve született Mester István pápai prelátus

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 11:18de
A római magyar zarándokház, a Szent István Ház elindulásának 50. évfordulóját és egyik létrehozója, Mester István pápai prelátus születésének 100. évfordulóját ünnepli augusztus 20-án.

Szent István király, Magyarország fővédőszentje

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 10:33de
Első, államalapító, szent királyunk, hazánk fővédőszentje életét és művét idézzük fel liturgikus ünnepén, augusztus 20-án.

Lendületet kaptam – célba ért a ferences zarándoklat

Magyar Kurír - 2017, augusztus 20 - 10:16de
Huszonharmadik alkalommal szervezte meg Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra vezető gyalogos zarándoklatát a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. A Nagyboldogasszony napján indult mintegy kétszáz zarándok augusztus 19-én, Szent István ünnepének előestéjén érkezett meg a nemzeti kegyhelyre.

Emlékezés, megbocsátás béke témában tartottak nemzetközi ifjúsági összejövetelt Lengyelországban

Magyar Kurír - 2017, augusztus 19 - 8:44du
„A megbocsátás és az irgalom gesztusai nem választható lehetőség az Egyház számára, hanem önazonosságának alkotó része, ennélfogva kötelező” – mondta Wojciech Polak bíboros érsek, lengyel prímás augusztus 16-án, a Maximilian Kolbe alapítvány által szervezett nemzetközi találkozó végén Auschwitzban.

Az öröm a keresztény ember viselete – Böjte Csaba ünnepi gondolatai Szent István királyról

Magyar Kurír - 2017, augusztus 19 - 7:59du
Idén Szent István király ünnepén a budapesti bazilikánál Böjte Csaba ferences szerzetes tesz tanúságot hitéről, életéről. Ezúttal az ünnepről, a megmaradásról, az örömről és természetesen Szent István király példájáról beszélgettünk vele.

Szent István király ünnepe Pécsett

Magyar Kurír - 2017, augusztus 19 - 7:14du
A Pécsi Püspökség is Szent Istvánra emlékezik augusztus 20-án. Látható lesz a király csontereklyéje a bazilikában, és az ingyenes idegenvezetések középpontjában is az államalapító király személye áll.

Szentmisét tartanak a barcelonai Sagrada Família-bazilikában a terrortámadás áldozataiért

Magyar Kurír - 2017, augusztus 19 - 6:47du
Augusztus 20-án, vasárnap délelőtt tíz órakor szentmisét mutat be a Sagrada Familia-bazilikában Juan José Omella bíboros, barcelonai metropolita érsek a csütörtöki terrortámadás áldozataiért – szerepel a barcelonai érsekség honlapjának pénteki közleményében.
Tartalom átvétel