Back to top

Hírolvasó

Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka második nagyböjti elmélkedése

Magyar Kurír - 56 perc 18 másodperc
Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka március 27-én, pénteken folytatta nagyböjti elmélkedését, melyben Mária nyomdokain halad előre Jézus titkának megértésében. Rámutatott: életünk minden napján Jézus keresztje mellett kell állnunk, mint ahogy Mária és a szeretett tanítvány tette.

Az Isten iránti bizalom az immunrendszert is erősíti – Csókay András a rendkívüli pápai áldásról

Magyar Kurír - 1 óra 41 perc
Csókay András, a Honvédkórház főorvosa is élő adásban nézte március 27-én este, amint Ferenc pápa teljes búcsút jelentő rendkívüli Urbi et Orbi áldást adott az üres Szent Péter téren. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként is szolgáló idegsebészt arról kérdeztük telefonon, mit jelentett számára ez a különleges liturgia.

Elhunyt Seidl Ambrus plébános

Magyar Kurír - 2 óra 15 perc
Seidl Ambrus volt szarvasi plébános életének 65., papságának 38. évében visszaadta lelkét Teremtőjének 2020. március 27-én.

Az egyházi rend szentsége: A pásztori szolgálat – Keresztény Tanösvény (29. rész)

Magyar Kurír - 2 óra 56 perc
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat huszonkilencedik része, Az egyházi rend szentsége: A pásztori szolgálat címmel, március 29-én jelent meg.

A pannonhalmi bencések várják az imaszándékokat

Magyar Kurír - 3 óra 41 perc
A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközössége vállalja, hogy a reggeli imádságban és az esti szentmisén megemlékeznek azokról az emberekről és szándékokról, akiket és amiket rájuk bíznak.

Az egészségügyi dolgozók tiszteletére világít a Lánchíd

Magyar Kurír - 4 óra 24 perc
A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére március 27. péntektől fehér díszkivilágítást kapott a Lánchíd – tudatta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szombaton a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Akit háromszor is karanténba zártak – Brückner Ákos Előd OCist az idei nagyböjtről

Magyar Kurír - 5 óra 11 perc
Farsang utolsó napjaiban keresztény ember tervezni kezd: milyen legyen az idei nagyböjt, miről mondjak le, hogy megéljem a szent negyven napot? Idén is tervezgettünk, de senki nem gondolta volna, hogy a technikára és mindenhatóság-tudatra épülő társadalmunkban egyik napról a másikra viszonylagossá válnak olyan dolgok, melyekről azt hittük, hogy ezek nélkül elképzelhetetlenek napjaink.

Utat vágni az események áradatában – A megújuló egykori Athenaeum-székház nyomában

Magyar Kurír - 6 óra 5 perc
Pallasz Athéné újra büszkén tartja kezében a lándzsát. Görögös ruhában áll az antik hatású oszlopok között az egykori Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársaság székházának tetején, onnan néz le a Rákóczi út forgatagára.

Útravaló – 2020. március 30.

Magyar Kurír - 10 óra 6 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Várnai Péter címzetes prépost ad útravalót.

Mai evangélium – 2020. március 30.

Magyar Kurír - 15 óra 5 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Jn 8,12–20

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek személyes hangvételű üzenete a karanténból

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 11:17du
Kovács Gergely gyulafehérvári érsek március 29-én nem homíliát, nem elmélkedést, hanem egy ennél egyszerűbb, a napjainkra jellemző, nagyon is emberi dolgot csinált: az okostelefonja segítségével személyes hangvételű videóüzenetet posztolt a karanténból, az érsekség vendégszobájából, ahol jelenleg éli a napjait.

Ugye, Uram, most is sírsz? – Egy megindító homília a pannonhalmi bencés gimnázium igazgatójától

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 8:58du
Nagyböjt ötödik vasárnapján, március 29-én a Pannonhalmi Főapátság konventmiséjét online lehetett követni. A szentmisén Juhász-Laczik Albin OSB, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója személyes hangú szentbeszédet mondott, melyet az alábbiakban közreadunk.

Ferenc pápa globális és azonnali tűzszünetre szólított az Úrangyala imádság után

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 8:19du
A Szentatya március 29-én délben az Apostoli Palota könyvtárszobájából imádkozta el az Angelust, melyet interneten lehetett élőben követni. A Lázár feltámasztásáról szóló elmélkedését követően az összefogás szükségességét hangsúlyozta és a háborús konfliktusok beszüntetését kérte.

Összefogás és önfegyelem – Beszélgetés Gombai Ferenc Balázs pszichológussal

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 7:59du
Ez a világjárvány testünket-lelkünket igénybe veszi. Van, akinek egyszerre több problémával is meg kell küzdenie, ráadásul sem tapasztalatunk, sem kész megoldási receptünk nincsen. Gombai Ferenc Balázs pszichológussal a jelenlegi helyzet lélektani vonatkozásairól beszélgettünk.

Hol találunk oltalmat? – Lelkiségi útmutató szépítgetések nélkül egy kármelita nővértől

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 6:54du
Jeges Mirjamnak, a magyarszéki kármelita nővérek tavaly év végén leköszönt elöljárójának a gondolatait tartalmazza az Árnyékában kívántam élni című kötet, amelyről Görföl Tibor teológus írt recenziót.

Lélekerősítő telefonos beszélgetésekkel segít a Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 5:53du
A Pécsi Egyházmegye a kialakult járványügyi helyzetben Lélekerősítő névvel telefonos beszélgetésekkel segít azoknak, akik a napok múlásával lelki nehézségekkel küzdenek. Mától papok és civil szakemberek várják a telefonhívásokat.

Isten nem büntetőbíró, hanem szerető Atya

Esztergom-budapesti Főegyházmegye - 2020, March 29 - 5:48du
Szentségekhez nem járulhatunk, és mégis eltelünk a Megváltó szeretetével – Snell György esztergom-budapesti segédpüspök a koronavírussal kapcsolatban papírra vetett gondoltait küldte el a Vasárnap.hu olvasóinknak.

Orosz dráma, francia könnyedség – Szabó Marcell zongoraművész zenei ellentétekről és fesztiválokról

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 4:57du
Jóllehet a koronavírus-járvány kérdésessé tette a következő hetek, hónapok kulturális programjainak megvalósulását, a legkülönbözőbb területeken működő előadók rendületlenül készülnek a jövő kihívásaira. Szabó Marcell zongoraművésszel, az őszi Orosz Zenei Fesztivál alapítójával többek között az orosz zenéről, Lisztről és a Budapesti Tavaszi Fesztiválra szánt estjének tematikájáról beszélgettünk.

Elkezdődtek a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont kivitelezési munkálatai Zalaegerszegen

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 4:06du
1892-ben ezen a napon, március 29-én született Mindszenty József bíboros. A hercegprímás emlékére múzeumot és zarándokközpontot hoznak létre Zalaegerszegen, illetve Mindszenty-utat is létesítenek.

Maradj otthon, és alkoss!

Magyar Kurír - 2020, March 29 - 3:31du
Látó szívű gyermekek címmel hirdet rajzpályázatot a járványveszély idején Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány.

Oldalak

Subscribe to Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna plébánia hírolvasó