Back to top

Hírolvasó

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 26-án

Magyar Kurír - 1 óra 7 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Ferenc pápa a költészetről – Előszó egy fiatal olasz költő, Luca Milanese verseihez

Magyar Kurír - 1 óra 32 perc
Luca Milanese Rime a sorpresa (Meglepetésrímek) című verseskötetéhez írt a pápa előszót. „Az, hogy napjainkban kevés a költészet, nem a szépség hiánya miatt van, hanem mert megfogyatkozott a meghallgatás képessége” – hangsúlyozza.

Az amerikai Zirc – Iskolaalapító magyar ciszterci szerzetesek Dallasban

Magyar Kurír - 2 óra 20 perc
Dallast említve kevéssé ismert a város magyar büszkesége, a Zircről indult ciszterci atyák által 1956-ban alapított Our Lady of Dallas apátság, ahonnan a sajnos egyre inkább fogyatkozó magyar alapító atyák egyik kiválóságának gyászhíre indított az amerikai magyar emigráció e sikertörténetének felelevenítésére. Rosdy Pál írását olvashatják.

Hatvan éve együtt Isten szeretetében

Magyar Kurír - 2 óra 58 perc
Hatvan évvel ezelőtt, 1961. január 21-én kötött házasságot a nyíracsádi görögkatolikus templomban Újfalusi János és Litvák Erzsébet. Papp János parókus jelenlétében fogadtak egymásnak örök hűséget. A kerek évfordulót néhány nappal ezelőtt családjukkal és az egyházközség tagjaival is megünnepelte a házaspár.

Megöltek egy katolikus papot a Fülöp-szigeteki Mindanao szigetén

Magyar Kurír - 3 óra 6 perc
Január 24-én ismeretlen fegyveresek lelőttek egy Fülöp-szigeteki katolikus papot, Rene Bayang Regaladót, aki hazafelé igyekezett a patpati szemináriumba. A település a Fülöp-szigetek déli részén, a nagy kiterjedésű Mindanao szigetén fekvő Bukidnon tartomány fővárosa, Malaybalay közelében található.

Képzőművészeti sikerek a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Magyar Kurír - 3 óra 23 perc
A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai hazai és nemzetközi rajzpályázatokon is kiváló eredményeket értek el az elmúlt hónapokban.

Az 1945-ös oroszországi deportálás áldozataiért mutattak be szentmisét Temesváron

Magyar Kurír - 3 óra 53 perc
Az 1945-ös oroszországi deportálás áldozataiért mutatott be szentmisét január 20-án a temesvár-belvárosi Szent Katalin-plébániatemplomban Dirschl Johann, a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye általános helynöke, a templom plébánosa.

A pápa videoüzenetet küldött az első egyházi közgyűlésükre készülő latin-amerikai főpásztoroknak

Magyar Kurír - 4 óra 35 perc
„Mindannyian az önmagából kilépő egyház missziós tanítványai vagyunk” – ez a mottója Latin-Amerika és a Karib-szigetek első egyházi közgyűlésének, amelyet november 21. és 28. között rendeznek meg Mexikóvárosban. Az eseményt beharangozó online eseményt január 25-én tartották a helyi Guadalupe-bazilikában. Az alkalomra Ferenc pápa videoüzenetet küldött.

Egy példaértékű politikus – elkezdődött az Esterházy-emlékév

777 blog - 4 óra 36 perc

Az Esterházy János Zarándokközpont a Pázmaneum Társulással és a Felvidéki Magyar nyelvű Mária Rádióval (Mirjam Rádió) közösen 2021-re Esterházy János-emlékévet hirdetett a felvidéki magyarság mártírja születésének 120. évfordulója alkalmából. Ki volt gróf Esterházy János, mit kell róla tudni és miért van szükség erre az emlékévre? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgetett Bese Gergő atya Molnár Imrével, az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont munkatársával. Isten Szolgája, Esterházy János 1901. március 14-én született Nyitraújlakon. Édesanyja a lengyel  Tarnowska Erzsébet grófnő, édesapja gróf  Esterházy János Mihály volt, akinek a felvidéki Nyitra melletti Újlakon (ma Velké Zálužie) volt egy kisebb birtoka. Ő azonban fiatalon hunyt el, s az alig négy éves Jánost (két leánytestvérével együtt) a lengyel édesanyja nevelte fel mély istenhitet és hazaszeretetet öntve lelkükbe. Esterházy János fiatalon lett a Trianon után Csehszlovákiába szakadt felvidéki magyarság  politikai vezetője, aki prágai, majd pozsonyi parlamenti képviselőként tevékenykedett a két világháború közti, küzdelmekkel és megpróbáltatásokkal teli időszakban.  Népéért (a jogaiban elnyomott felvidéki magyarságért) vállalt politikusi hivatást is, melyet soha nem az egyéni karrier, hanem a szolgálat eszközeként művelt. Esterházy a „keresztény hit buzgó megvallója és az üldözöttek önfeláldozó és bátor védelmezőjeként” a legnagyobb veszélyek közepette is felemelte szavát mindennemű jogtiprás ellen.  Annak ellenére, hogy személye a folyamatos támadások […]

The post Egy példaértékű politikus – elkezdődött az Esterházy-emlékév appeared first on 777.

A szlovák katolikus televízióban is felcsendült az eucharisztikus kongresszus himnusza

Magyar Kurír - 5 óra 20 perc
Január 23-án délután négy órától ismét élő adásban közvetített magyar nyelvű szentmisét a szlovák katolikus televízió, a Lux TV. A közvetítésbe bekapcsolódva egy nagy lelki közösséget alkotva énekelhették a hívek többek közt a közkedvelt éneket: „Győzelemről énekeljen…!”

Akinek a bölcsőjébe sok mosolyt rejtettek – Ünnepi interjú Várszegi Asztrikkal

Magyar Kurír - 6 óra 50 perc
A magyar embert a szív érzékenysége és az értelem intelligenciája jellemzi, ezt kell jól használnunk. A szív intelligenciája ugyanakkor nem akadémiai fokot jelent – vallja Várszegi Asztrik püspök, emeritus főapát. A bencés szerzetessel 75. születésnapja alkalmából beszélgettünk, melyet január 26-án ünnepel.

Vadonszelídítés – Gondolatok a Wolfwalkers című filmről

Magyar Kurír - 6 óra 50 perc
Működjön bármekkora szerverpark a hollywoodi nagystúdiók tőszomszédságában, a mozicsodához nem elég a szoftver rideg számítása: a varázslat csak akkor születik meg, ha emberi kreativitás és verejték tapad hozzá.

„A fülek apostolsága” – Önkéntes beteglátogatók szentmiséje Szombathelyen

Magyar Kurír - 7 óra 36 perc
A Szombathelyi Egyházmegye területén működő Kórházlelkészi Koordinációs Iroda szervezésében január 21-én este közös szentmisén vettek részt a Szombathelyen szolgáló önkéntes beteglátogatók. A székesegyházban bemutatott szentmise főcelebránsa Székely János megyéspüspök volt.

Egy tányérnyi gondoskodás

Egy tányérnyi gondoskodás Médiabirodalmat épít, közvetít az Észak- és Dél-Korea közötti megbékélésért, vízkeresztkor egyházmegyéjében leveskonyhát nyitott Andrew Yeom Soo-jung bíboros, Szöul érseke a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus meghívott előadója. upmona7@gmail.com 2021. 01. 26., K - 06:00 Andrew Yeom Soo-jung bíboros: Megosztjuk ételeinket, hogy senki ne maradjon éhen.

Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök

Magyar Kurír - 10 óra 36 perc
Efezus első püspöke, Timóteus és Kréta püspöke, Titusz életútját idézzük fel liturgikus emléknapjukon, január 26-án.

Útravaló – 2021. január 26.

Magyar Kurír - 11 óra 36 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Januárban Juhász Ferenc miskolci plébános ad útravalót.

Mai evangélium – 2021. január 26.

Magyar Kurír - 16 óra 35 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap … – Mk 3,31–35

Ferenc pápa homíliája: Amennyire Istenben maradunk, annyira közeledünk másokhoz!

Magyar Kurír - 2021, January 25 - 8:48du
Január 25-én az imahét a keresztények egységéért a római Szent Pál-bazilikában ünnepi vesperással zárult, melyen részt vettek a Rómában jelen lévő keresztény felekezetek képviselői. Kiújult ülőideg-gyulladása miatt a Szentatya sajnos nem tudott jelen lenni.

„A Szentlélek alakítja át az emberi szót Isten szavává” – Isten igéjének vasárnapja Nagybecskereken

Magyar Kurír - 2021, January 25 - 8:33du
A Szentírás nem lehet kevesek öröksége, a Biblia az Úr népének könyve. Isten igéje egyesíti a hívőket, egyetlen néppé teszi őket – mondta homíliájában Német László SVD megyéspüspök a nagybecskereki székesegyházban január 24-én, Isten igéjének vasárnapján.

A moly mindent szétrág, csak az marad meg, mit szeretetben teszünk – Önkéntes pap a Honvéd Kórházban

Magyar Kurír - 2021, January 25 - 7:42du
Önkéntes ápoló és lelkipásztor – Balázs András atya, élve szakápolói végzettségével, egy hónapon át a „frontvonalban” küzd a gyógyulni várókkal, megtapasztalva az ima erejét. „A válságos helyzet szeretetet mozgatott meg; a jóindulat, s az abból fakadó cselekedetek szabadítják fel a reményt.” A Honvéd Kórház kápolnájában beszélgettünk.

Oldalak

Subscribe to Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna plébánia hírolvasó