Back to top

Hírolvasó

I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Magyar Kurír - 3 óra 19 perc
Erdő Péter bíboros meghívására I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. 2000-ben a konstantinápolyi ortodox egyház szentté avatta István királyt. A NEK honlapján megjelent hírt tesszük közzé.

Új hittankönyveket adtak ki az erdélyi magyar diákok számára

Magyar Kurír - 4 óra 17 perc
Három új magyar nyelvű hittankönyv megjelenését adta hírül a romániai oktatási minisztérium, amelyeket ősztől használatba is vehetnek a diákok és a tanárok.

A szalézi missziós önkéntességgel ismerkedtek magyar fiatalok Ausztriában

Magyar Kurír - 5 óra 13 perc
Hat magyar gimnazista vett részt július elején az IniciativAngola szalézi lelkiségű ifjúsági egyesület képzésén Ausztriában. Az egyesület évről évre szervez táborokat, ahol a fiatalok a szalézi missziós gondolkodással ismerkedhetnek meg. Az idei táborról a magyar résztvevők vezetője, Skublics Márk írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

Tétova ölelés – Egy év Salingerrel, másfél óra egy morózus főnökkel

Magyar Kurír - 6 óra 6 perc
Meleg színek, kellemes háttérzene, bögrényi illatos kávé és egy jó könyv – mi sem kell több egy csöndes elmélyültségben töltött estéhez. S ugyanennyi elég Philippe Falardeau Joanna Rakoff könnyed önéletrajzi lektűrjéből készült új filmjéhez is, amely értelmünk helyett a beleérzésünkre igyekszik támaszkodni – talán túlságosan is.

Ferenc pápa szlovákiai apostoli látogatásának mottója és logója

Magyar Kurír - 7 óra 6 másodperc
A Szentatya szeptemberi budapesti és szlovákiai útjának programját július 21-én tették közzé, ekkor lett nyilvános a szlovákiai út hivatalos mottója és logója is. „Máriával és Józseffel a Jézushoz vezető úton” mottó jegyében látogat a pápa a hazánkkal szomszédos államba.

Szent Anna és Szent Joachim

Magyar Kurír - 10 óra 1 perc
Szent Annára és Szent Joachimra, a Boldogságos Szűz Mária szüleire emlékezünk liturgikus emléknapjukon, július 26-án.

Útravaló – 2021. július 26.

Magyar Kurír - 11 óra 1 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Júliusban Juhász Ferenc miskolci plébános ad útravalót.

Mai evangélium – 2021. július 26.

Magyar Kurír - 16 óra 6 másodperc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Mt 13,31–35

Veres András a nagyszülőkhöz: Arra kaptatok meghívást, hogy áldás legyen az örökségetek

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 9:33du
Mátraverebély-Szentkúton Szent Anna és Joachim ünnepén, július 25-én megtelt a kegyhely szabadtéri része: az ország különböző pontjairól nagyszülők érkeztek, ki-ki unokájával, családjával, hogy Isten áldását kérjék hivatásuk betöltésére. A szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a püspöki konferencia elnöke mutatta be, koncelebrált Marton Zsolt váci megyéspüspök, a testület családreferense.

Ferenc pápa: Az olimpiai játékok legyenek az egyetemes testvériség jelei!

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 8:53du
A Szentatya július 25-én délben a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel együtt Úrangyala-imádságot imádkozott. Az evangéliumhoz fűzött elmélkedése után megemlékezett a nagyszülőkről és az idősekről, az árvíz sújtotta kínai tartományról, valamint a nemrég kezdődött tokiói olimpiai játékokról.

Szolgálat és misszió

Szolgálat és misszió Fodor Réka missziós orvos, Kuzmányi István, az Új Ember és a Magyar Kurír főszerkesztője, - mindketten a NEK önkéntes hírnökei -előadást tartottak hitből fakadó cselekedetekről és természetesen a kongresszus jelentőségéről. csilla.sandor2… 2021. 07. 25., V - 20:04 Két hívő ember összefogása és közös cselekvése emberek ezreinek életét mentette meg - akcióban a NEK önkéntes hírnökei.

A nevelés a példa szintjén a leghatékonyabb – Beszélgetés a tizenegy unokás Sapszon házaspárral

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 7:55du
Ferenc pápa januárban bejelentette, hogy bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját, melyet Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel, július negyedik vasárnapján – ezúttal július 25-én – ünnepel az Egyház.

Valóságok nyomában – Zenei mozaikok a Margitszigetről

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 6:56du
Érdekel a helytörténet, foglalkoztat a genius loci, legyen szó kisebb-nagyobb ókori emléknyomokról, középkori erődítményekről, templomokról, harcterekről, különleges házakról, építészeti alkotásokról, természeti képződményekről, mitikus-regényes terekről...

Szentmisével és új üvegablakokkal ünnepelték a kunágotai templom felépülésének 150. évfordulóját

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 5:58du
Kiss-Rigó László szeged-csanádi egyházmegye püspöke mutatott be szentmisét a megújult kunágotai Szent Imre-templomban július 24-én.

Ferenc pápa homíliája: A nagyszülők és az idősek nem kidobható élethulladékok!

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 4:59du
A műtéte után lábadozó Ferenc pápa nevében Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke mutatott be szentmisét július 25-én délelőtt a Szent Péter-bazilikában a nagyszülők és idősek első világnapján.

A veszprémi veszprémi székesegyház zenei élete a 18–19. században – Érsekségi ékességek (15.)

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 4:03du
A Veszprémi Főegyházmegye kiemelt feladatának tekinti a hitünkből fakadó kultúra, kulturális értékek gondozását, méltó bemutatását. Az elmúlt évben kevesebb lehetőségünk adódott megismerni ezeket az értékeket, ezért Érsekségi ékességek címmel sorozat indult a főegyházmegye honlapján. A tizenötödik részben a veszprémi főszékesegyház kottatára segítségével a 18–19. századba kalandozhatunk.

A veszprémi veszprémi székesegyház zenei élete a 18–19. században – Érsekségi ékességek (15.)

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 4:03du
A Veszprémi Főegyházmegye kiemelt feladatának tekinti a hitünkből fakadó kultúra, kulturális értékek gondozását, méltó bemutatását. Az elmúlt évben kevesebb lehetőségünk adódott megismerni ezeket az értékeket, ezért Érsekségi ékességek címmel sorozat indult a főegyházmegye honlapján. A tizenötödik részben a veszprémi főszékesegyház kottatára segítségével a 18–19. századba kalandozhatunk.

Az Úristen egymásra bíz bennünket – 35 éves a fogyatékkal élők ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthona

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 3:05du
Idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a Katolikus Szeretetszolgálathoz tartozó ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon. A jubileum alkalmából az otthon gondozottainak, hozzátartozóinak, gondozóinak jelenlétében mutatott be hálaadó koncelebrált szentmisét Beer Miklós emeritus váci megyéspüspök a szomszédságban lévő Szentlélek-templomban.

Sokszorosan imádkozni – Online liturgikus énekkurzust tartottak a Hajdúdorogi Főegyházmegyében

Magyar Kurír - 2021, July 25 - 2:00du
A Budai Görögkatolikus Parókia – ismertebb nevén a Fő utca – közösségéből indult a kezdeményezés, amely a görögkatolikus szertartásokhoz kötődő dallamvilág alaposabb ismeretét célozta.

3 bibliai idézet a kitartásról és a próbákról

777 blog - 2021, July 25 - 1:42du

Életünk során rengeteg nehézséggel és problémával kell megküzdenünk, amelyek sokszor nehézzé teszi lelkünket. De mit mond a Szentírás ezekről a próbákról, hogyan maradjunk kitartóak a nehéz helyzetekben? „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.  Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” (Zsid 12:2-3) Ne felejtsük el, hogy van előttünk jó példa: Jézus Krisztus! Neki is nagyon sok szenvedést kellett kezelnie élete során, és sosem haragudott még arra sem, aki bántotta. Csendben tűrte a nehézségeket, vállalta a keresztjét. Vállald te is! Tudd, hogy nem vagy egyedül, minden egyes embernek a Földön vannak rossz időszakai, de Isten veled van, az ő segítségével pedig képes vagy megoldani a problémáidat, csak neked is akarnod kell! Sőt, van, hogy nem elsőre sikerül legyőzni a gondokat, de ilyenkor sem szabad feladnunk. Tovább kell csinálnunk, kitartónak kell lennünk, és ami még ennél is fontosabb, ilyenkor is imádkozzunk Istenhez! 2. „Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot,  az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet;  a reménység pedig nem szégyenít […]

The post 3 bibliai idézet a kitartásról és a próbákról appeared first on 777.

Oldalak

Subscribe to Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna plébánia hírolvasó