Back to top

Hírolvasó

A HÉT VERSE – Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 8:30du
Június van, a hirtelen ránk szakadt forró nyárban gyerekek ezrei ujjonganak, hiszen nincs tovább, az iskolák bezárták kapuikat, és beköszöntött az időtlen nyár. Talán sok felnőtt is nosztalgiával gondol vissza ilyenkor a vakációkra és az egykori iskolára, és Faust szavait idézve: „az egykori gyermekszív belereng”. Ady Endre versét olvassuk ma.

Reverenda – Munkaruha vagy díszegyenruha?

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 7:55du
Az Aleteia portál lengyel szerkesztősége tett közzé egy levelet, amelyet pár évvel idősebb barátjától kapott egy fiatal papnövendék, miután először magára ölthette a reverendát.

Ferenc pápa búcsúbeszéde Kalenga érsek, apostoli nuncius temetésén: meg kell tanulni elbúcsúzni!

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 7:19du
Június 15-én, reggel fél nyolckor kezdődött a Szent Péter-bazilika katedra-oltáránál az az engesztelő szentmiseáldozat, melyet Ferenc pápa mutatott be Léon Kalenga Badikebele érsek, Argentína június 12-én elhunyt apostoli nunciusa lelkiüdvéért.

„Legyetek mindig serények!” – Papszentelés Győrben

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 6:41du
Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke június 15-én áldozópappá szentelte a Győri Egyházmegye szolgálatára Both Zoltán, Méry László és Varga Gábor diakónusokat.

„Aki igazán te vagy, azt senki nem tudja helyettesíteni” – Mustó Péter SJ a hivatásról és a lélekről

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 6:02du
Mustó Péter jezsuita szerzetes beszélt az életéről június 14-én, pénteken a Párbeszéd Háza hivatásról szóló előadássorozatának negyedik alkalmán.

Magnus Nyman: A vesztesek története

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 5:32du
Magnus Nyman a hetvenes-nyolcvanas években evangélikus lelkipásztorként szolgált a református hátterű svéd egyházban. Valójában soha nem volt meggyőződéses evangélikus, de arról álmodott, hogy az egyház Svédországban újra egyesül a katolikus egyházzal. Idővel azonban belátta, hogy ez irreális.

Személyi változások egyházmegyéinkben – 2019 – FRISSÍTVE

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 5:15du
Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2019. évben egyházmegyéinkben. Összeállításunk a Győri Egyházmegye dispozícióival frissült.

Vései anziksz – Ahova hazajönnek az ország kovácsai

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 5:02du
Vése parányi pont Somogyország térképén, ám akik gyökeret eresztettek e belső-somogyi faluban, és életüket itt élték-élik, megszerették e tájat, a helybélieket és a betelepülőket. S még ha időközben szélnek eresztették is önállósodni vágyó, munkát kereső gyerekeiket, hűségesek maradtak a bölcsőringató szülőföldhöz.

A papság prófétai küldetés – Pap- és diakónusszentelést ünnepeltek Esztergomban

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 4:34du
Június 15-én, szombaton Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek Fehér Zoltán diakónust áldozópappá, Gyurász Krisztián, Harangi Tibor, Lőw Gergely és Máté János Kristóf papnövendékeket pedig diakónussá szentelte az esztergomi bazilikában.

Szentháromság vasárnapján

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 4:00du
Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 16,12–15)

Gyémántnál keményebb – Női hősök filmen

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 3:35du
Olyasmi történik manapság a szórakoztatóiparban, amiről a századelő szüfrazsettjei vagy a hatvanas évek nőjogi mozgalmainak élharcosai legfeljebb csak álmodhattak: a női nézőpont betört a fősodorba. Magazincikkek ezrei, inspirációs előadások sokasága, bestseller kötetek tucatjai hangsúlyozzák a női értékek fontosságát, s a hullám a filmipart sem kerülte el.

Minden ember Isten remekműve – Diakónusszentelés Szombathelyen

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 3:00du
Június 15-én diakónussá szentelte Bóka Balázs papnövendéket Székely János szombathelyi megyéspüspök a Sarlós Boldogasszny-székesegyházban. Az esemény egyben hálaadás is volt az egyházmegye papjaiért, különösen is azokért, akik idén ünneplik szentelésük jubileumát.

Elhunyt Franco Zeffirelli

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 2:27du
Június 15-én, 96 éves korában elhunyt Franco Zeffirelli olasz filmrendező. Nevéhez több szakrális témát feldolgozó alkotás fűződik, többek között az Assisi Szent Ferenc életéről készült „Napfivér, Holdnővér” és a „Názáreti Jézus”.

A papnövendék válaszol – Hogyan kezeljem az összeütközéseimet Istennel és emberrel? (IV. rész)

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 2:00du
Fiatalok kérdéseire keresi a választ Máté János Kristóf, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet ötödéves papnövendéke. Írásait rendszeresen közreadjuk oldalunkon.

Észak-Amerikában élő magyar közösségeket látogat Cserháti Ferenc püspök

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 1:27du
Cserháti Ferenc, a külföldi magyar lelkipásztori szolgálat ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök június 8-án, szombaton kezdte meg lelkipásztori útját Észak-Amerikában.

Közel száz székesfehérvári programot kínálnak a Múzeumok Éjszakáján

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 1:00du
Az idén június 22-én megrendezendő Múzeumok Éjszakája Székesfehérváron és környékén várható programjairól tartottak sajtótájékoztatót június 11-én a székesfehérvári püspökség dísztermében. Spányi Antal megyéspüspök és Cser-Palkovics András polgármester ismertette a tervezett helyi eseményeket, melyek idei fő tematikája a digitalizáció és az utazás lesz.

Az egyházmegyei napon is bemutatkozott a székesfehérvári RÉV

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 12:44du
Az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartásában működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai is részt vettek a székesfehérvári egyházmegyei napon június 10-én.

Új nézőpontot adott az Egyháznak – Szent Norbertre emlékeztek a nagyváradi premontrei templomban

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 12:34du
Szent Norbert emléknapja, június 6-a az általa alapított premontrei rend számára főünnep. A nagyváradi premontrei templomban tartott szentmisében Fejes Rudolf Anzelm, a Szent István vértanúról nevezett Váradhegyfoki Prépostság apátja felolvasta Jos Wouters generális apát körlevelét.

Száz éve gyilkolták meg Jaczkovics Sándor görögkatolikus lelkipásztort

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 12:00du
1919. június 8-án, pünkösdvasárnap estéjén a Kárpátalját megszálló cseh katonák gyilkolták meg Jaczkovics Sándor alsódomonyai görögkatolikus parókust. Véghseő Tamás egyháztörténész írását adjuk közre.

Ikonosztáziont szenteltek Nyírlövőn

Magyar Kurír - 2019, June 15 - 11:07de
Ikonosztáziont és új templomi padokat szentelt Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök június 10-én, pünkösdhétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlövő görögkatolikus templomában.

Oldalak

Subscribe to Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna plébánia hírolvasó