Back to top

Hírolvasó

Útravaló – 2020. május 26.

Magyar Kurír - 3 óra 57 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Mai evangélium – 2020. május 26.

Magyar Kurír - 8 óra 56 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 17,1–11a

Budapestre figyelt a világ

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 8:55du
1938-ban Magyarország és Budapest csodálatos házigazdája volt a rendezvénynek. Erről tanúskodtak a kongresszus után küldött táviratok, köszönőlevelek.

Gondozd otthon!

Esztergom-budapesti Főegyházmegye - 2020, May 25 - 8:40du
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gondozd otthon! kampányának rendezvényén tizenötezer zöldségpalántát adományoztak a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Katolikus Karitásznak és XXII. kerületi önkormányzatának.

Már az is kegyelem, hogy Isten eszünkbe jut – Deák Hedvig OP a járvány lelki dimenziójáról

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 8:35du
Deák Viktória Hedvig, az Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának főnöknője, egyetemi tanár, több könyv szerzője. A koronavírus-járvány lelki dimenziójáról telefonon beszélgettünk vele.

Visszatérhettek a hívek a templomokba

Esztergom-budapesti Főegyházmegye - 2020, May 25 - 8:16du
A Szent István-bazilikában Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a bazilika plébánosa arról beszélt, hogy a járvány miatt elmaradtak a húsvéti misék, ezért különösen nagy öröm, hogy Pünkösdkor, a Szentlélek eljövetelét már együtt ünnepelhetik a hívek.

A Szentírás, az Isten és ember közötti párbeszéd könyve – Keresztény Tanösvény (37. rész)

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 7:50du
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat harminchetedik része Szentírás, az Isten és az ember párbeszédének a könyve címmel május 24-én jelent meg.

Isten Lelke tette képessé a tanúságtételre – Szemelliker Antalra emlékezünk

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 7:00du
A Győri Egyházmegye Horvát Pasztorális Tanácsa megemlékezett az egyházmegye vértanúsorsú papjáról, Szemelliker Antalról születésnapján, május 25-én.

Ferenc pápa levele az Ut unum sint enciklika megjelenésének 25. évfordulójára

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 6:10du
1995. május 24-én, Urunk mennybemenetele ünnepén tette közzé Szent II. János Pál pápa Ut unum sint kezdetű enciklikáját, mely a keresztény felekezetek egymás közötti kapcsolatát értelmezi. Ferenc pápa az évforduló alkalmából levelet intézett Kurt Koch bíboroshoz, a Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának elnökéhez.

Egyházmegyéken átívelő Karitász-összefogás a Hungária Nagycirkuszért

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 5:20du
A Katolikus Karitász és két egyházmegyei szervezete, a Győri Egyházmegyei és a Váci Egyházmegyei Karitász összefogással segített a Hungária Nagycirkusz Győrben rekedt tagjainak.

Van olyan, hogy ráordítasz Krisztusra: Segíts! – Szikora Robi buzdítása Angyalföldről

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 4:40du
Több mint két hónapja, március 17-én a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége közös imádságra hívott mindenkit a koronavírus-járvány megszűnéséért. A május 25-i, hétfői imádságba Szikora Róbert, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) világi hírnöke kapcsolódott be az angyalföldi Szent Mihály-templomban.

Jöjj, Szentlélek Úristen – Raniero Cantalamessa pünkösdről írt könyve segít az ünnepi készületben

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 3:45du
Május 31-én, vasárnap ünnepeljük pünkösdöt, a Szentlélek eljövetelét. A személyes készületben is segít az a kötet, melyben Raniero Cantalamessa kapucinus szerzetes meditációit olvashatjuk. A pünkösd misztériuma című könyvben a Pápai Ház szónoka a Szentlélek titkát hozza közelebb az olvasóhoz, elsősorban a Szentírás és a tapasztalat alapján.

Hivatástisztázó Monserrat-évet indítanak a jezsuiták

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 2:54du
A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya várja a jelentkezőket a Montserrat hivatástisztázó közösségébe, a 2020/21-es tanévre. Az alábbiakban közzétesszük a jezsuiták meghívóját.

A lengyel pápa a magyarok barátja – Szabó Ferenc SJ jegyzete

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 1:56du
Szabó Ferenc SJ a száz éve született II. János Pálra emlékezik, felidézve a szent pápa egy rögtönzött beszédét, amit az 1991-es magyarországi látogatása során mondott.

„Örömöt szereztél tanítványaidnak” – A máriapócsi fatemplom búcsúját ünnepelték

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 1:05du
Máriapócson, a bazilita rendház udvarában áll az a fatemplom, amely az Istenszülő-ikon első és második könnyezésére emlékeztet, hiszen a jelenlegi kegytemplomot csak ezután kezdték építeni. A kis fatemplom búcsúját május 21-én tartották.

Csendes hétvége júniusban a Segítő Nővéreknél Csobánkán

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 12:16du
Csendes hétvégére hív a Segítő Nővérek Kongregációja június 19. és 21. között Csobánkára. A program mottója: „Irgalmad bőségében tekints rám”.

A nyomorúság nem borzongató különlegesség – Morva Emília a társadalmi felelősségről

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 11:25de
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2019. november 13-án Megújulás a szeretetben címmel körlevelet adott ki, melyben korunk társadalmi problémáit tekintette át. A körlevél témáiról Morva Emíliával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetőjével beszélgettünk.

Ferenc pápa kinevezte Belarusz új apostoli nunciusát

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 10:34de
A pápa május 21-én kinevezte Ante Jozić horvát érseket a Szentszék belaruszi diplomáciai képviseletének élére. Elődje, Pintér Gábor érsek Honduras apostoli nunciusaként folytatja szolgálatát.

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! – Herzan Ferenc bíboros személyes használati tárgyai

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 9:51de
Mivel a jelen helyzetben nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont munkatársai a szombathelyi egyházmegyei könyvtár érdekességeiből, látnivalóiból válogatnak. Tizenkét héten keresztül egy-egy kincset ajánlanak az érdeklődők figyelmébe, mely tükrözi e gyűjtemény sokszínűségét, gazdagságát.

Kajtár Edvárd: Otthonunk a mennyország

Magyar Kurír - 2020, May 25 - 9:03de
Május 24-én, vasárnap, Urunk mennybemenetele ünnepén Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa a székesegyház előtti Dóm téren mutatott be szentmisét. A hívőközösség a szabadban ünnepelte a legszentebb áldozat bemutatását, az otthonaikban maradtak pedig online csatlakozhattak a szertartáshoz.

Oldalak

Subscribe to Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna plébánia hírolvasó