Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 10 perc 6 másodperc

Digitalizálták a lilienfeldi apátság fontos középkori kéziratait

2017, április 29 - 8:21du
Ausztria apátságai közül elsőként vállalkozott arra a lilienfeldi ciszterci kolostor, hogy a rendi levéltár tulajdonában levő teljes középkori kéziratállományt digitalizálják, biztosítva az interneten való elérhetőségüket.

Ciszterciek helytállása – Hármas könyvbemutató a Szent Imre-gimnáziumban

2017, április 29 - 7:40du
Április 28-án este a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium zsúfolásig megtelt dísztermében hármas könyvbemutatóra került sor. Mindhárom kötet az ’56-os Emlékbizottság pályázati támogatása alapján készült, s tematikájukban a ciszterci rendhez kapcsolódnak.

Ferenc pápa a kopt katolikus papokkal és szerzetesekkel találkozott

2017, április 29 - 7:23du
Ferenc pápa április 29-én, szombaton délután a Nagy Szent Leó pápáról nevezett kairói nagyszemináriumban találkozott az egyiptomi kopt katolikus papokkal, szeminaristákkal és a megszentelt élet képviselőivel.

Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentje

2017, április 29 - 7:00du
A misztikusra és tudósra, kontinensünk társvédőszentjére emlékezünk liturgikus ünnepén, április 29-én.

Átadták a Görögkatolikus Metropólia új hivatalát Debrecenben

2017, április 29 - 6:40du
Átadták és megáldották a Görögkatolikus Metropólia és a Hajdúdorogi Főegyházmegye székházát április 29-én Debrecenben. Az ünnepi eseményen Erdő Péter bíboros, prímás mondott homíliát.

Tánccal belépni Krisztus valóságába

2017, április 29 - 6:01du
A tánc világnapjára készülve (április 29.) a Talita.hu tette közzé Kóczián Mária Csókási Anna Sacre Coeur-nővérrel készített interjúját, amelyben a táncmeditációról mint az Istennel, önmagunkkal és a másik emberrel való kapcsolatról vall.

Együttműködés indul a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Koreai Katolikus Egyetem között

2017, április 29 - 5:11du
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Koreai Katolikus Egyetem (CUK) közötti oktatási és kutatási együttműködést írt alá Szöulban április 26-án Szuromi Szabolcs és Luke Jongchul Won rektor.

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A nevelés

2017, április 29 - 4:30du
A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A tizenegyedik részt olvashatják.

Húsvéti félmaraton

2017, április 29 - 4:00du
Húsvét 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 24,13–35)

Savio-focikupát rendeznek az óbudai szaléziak

2017, április 29 - 3:20du
Az idei Savio-focikupát három korosztályban rendezik meg az óbudai szaléziak május 12-13-án; a tornára már elindult a jelentkezés.

Tanúságtételek a Szent László-emlékév első regionális találkozóján a nagyváradi egyházmegyében

2017, április 29 - 2:59du
A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye a Szent László-év alkalmából regionális találkozót szervezett Almásfegyverneken április 27-én. Az ünnepi szentmisét Böcskei László megyéspüspök celebrálta.

Ferenc pápa a kairói békekonferencián: Az erőszak minden hiteles vallásosság tagadása!

2017, április 29 - 2:25du
Április 28-án délután a szentatya is felszólalt az Azhar Egyetemen tartott nemzetközi békekonferencián. Egyiptomi látogatásának ez volt az első programja. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

Feltárták az ókori Cézárea, Heródes kikötővárosának kapujánál állt szentélyt

2017, április 29 - 2:05du
Izraeli régészek feltárták Cézárea, Heródes egykori kikötővárosának bejáratánál az Augustus római császár és Róma istennő tiszteletére emelt szentély alapjait – jelentette be a „Háárec” című izraeli újság április 27-én.

Ferenc pápa segítségével működhet az akadálymentesített strand Róma közelében

2017, április 29 - 1:15du
Fiumicino körzetében, Focene település tengerpartjának egy szakaszán található a „La Madonnina” elnevezésű strand, amelyet évekkel ezelőtt akadálymentessé tettek fogyatékkal élők számára. A területet a helyi plébánia egyesülete bérli és kezeli.

Apacsoport indul Budapesten

2017, április 29 - 12:40du
A budapesti Rév Szolgálat ismét apacsoportot indít gyermeket nevelő apák és leendő apák részére.

Kiállítás, koncertek, szoboravató a veszprémi Gizella-napok programjai között

2017, április 29 - 12:01du
Kiállítás, koncertek, szoboravató és kertmozi is szerepel a Gizella-napok programjai között, melyet 26. alkalommal rendeznek meg Veszprémben május 4. és 14. között – közölte a város polgármestere április 26-án, szerdán a városházán.

Egyházi intézményekkel írt alá együttműködési megállapodásokat az ELTE Szombathelyen

2017, április 28 - 8:35du
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a szombathelyi egyházi felsőoktatási intézmények együttműködési megállapodásait április 28-án Szombathelyen, a püspöki palota dísztermében írták alá.

A pápa az egyiptomi politikusokhoz: Az ország egyedülálló feladata a regionális béke megerősítése

2017, április 28 - 8:10du
Ferenc pápa április 28-án Kairóban találkozott az egyiptomi politikai élet szereplőivel, valamint a diplomáciai testület és a civil társadalom közel nyolcszáz tagjával. Beszédének középpontjában Egyiptomnak a közel-keleti régióban betöltött szerepe és feladata állt.

„Az élet háza” emléktáblát avattak a Szociális Testvérek Társasága anyaházának falán

2017, április 28 - 7:58du
A Szociális Testvérek Társasága Generalátusának budai, II. kerületi épületén április 26-án helyezték el „Az élet háza” emléktáblát, Slachta Margit, Peitl Róza Katalin és Salkaházi Sára szociális testvérek és hőstársaik tiszteletére, akik a holokauszt idején menedéket nyújtottak az üldözötteknek.

Iraki keresztény területekre látogatott Fabiny Tamás evangélikus püspök

2017, április 28 - 6:40du
Nemrég tért haza iraki útjáról Fabiny Tamás evangélikus püspök. Április 27-én beszélt tapasztalatairól, valamint az Ökumenikus Segélyszervezetnek a térségben folytatott tevékenységéről.