Back to top

Magyar Kurír

Subscribe to Magyar Kurír hírcsatorna
Katolikus Hírportál
Frissítve: 20 perc 20 másodperc

A pedagógus személyisége a legfontosabb munkaeszköz – Hitoktatói szakmai nap Székesfehérváron

22 perc 8 másodperc
Hatodik alkalommal szerveztek szakmai továbbképzést a székesfehérvári egyházmegye területén működő hitoktatóknak október 12-én.

Hiszek a Szentlélekben – Böjte Csaba Keresztény Tanösvény videósorozata (6. rész)

1 óra 9 perc
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat hatodik része Hiszek a Szentlélekben címmel október 20-án jelent meg.

Fokozódik az erőszak a vallási kisebbségek ellen Pakisztánban

1 óra 56 perc
A pakisztáni püspöki kar igazságosság és béke bizottsága október 17-én közleményt bocsátott ki, amelyben a főpásztorok elítélik a vallási kisebbségek elleni agresszió újabb riasztó mértékű fokozódását, valamint védelmet kérnek az ország kormányától.

Délvidéki magyar kórusok találkoztak Nagybecskereken

2 óra 49 perc
A nagybecskereki székesegyház adott otthont a Vajdasági Magyar Kórusok Találkozójának október 13-án.

Fertődön temették újra Esterházy Antal herceget

3 óra 41 perc
A fertődi kastély kertjében helyezték örök nyugalomra Esterházy Antal herceget október 15-én. A kommunisták által 1944-ben meggyilkolt herceg újratemetési szertartását Veres András győri megyéspüspök vezette. Az eseményen az Esterházy család grófi ágának tagjai is részt vettek.

Boldog IV. Károly király

5 óra 41 perc
Utolsó királyunkra, a 2004-ben boldoggá avatott IV. Károlyra emlékezünk október 21-én.

Útravaló – 2019. október 21.

7 óra 43 perc
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Októberben Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Mai evangélium – 2019. október 21.

12 óra 42 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Lk 12,35–38

Egyházközségi képviselő-testületek alelnökeivel találkozott Erdő Péter bíboros

2019, October 20 - 8:41du
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániai képviselő-testületeinek világi alelnökei, küldöttei találkoztak október 19-én Budapesten, a Magyar szentek templomának közösségi termében, hogy Erdő Péter bíboros, prímás közreműködésével megosszák gondolataikat a főegyházmegyét érintő kérdésekről, a plébániák megújulásával kapcsolatos folyamatokról, lehetőségekről.

Ferenc pápa: Minden hívőnek részt kell vennie Isten országának hirdetésében!

2019, October 20 - 7:59du
Október 20-án, a missziós világnapon a Szentatya a déli Angelus elimádkozásakor arra buzdított minden hívőt, hogy maga is vegyen részt az evangélium hirdetésében és imádkozzon a misszionáriusokért. A Szentatya magyarra fordított beszédét teljes terjedelmében közreadjuk.

Minden út hozzá vezetett – Magyarok Nagyasszonya-szobor állt egykor a nulla kilométerkövön

2019, October 20 - 7:19du
A második világháborúban tűnt el a Clark Ádám térről, a nulla kilométerkövet jelző talapzatról a Magyarok Nagyasszonya-szobor. Hogy megsérült-e, megsemmisült vagy valaki magával vitte az 1932-ben készült alkotást, a mai napig nem tudjuk. A PestBuda örökségvédelmi és városépítészeti honlap írta meg a szobor történetét.

Mi a közös a nagyváradi püspöki palota megújuló kertjében és a Szarvasi Arborétumban?

2019, October 20 - 6:40du
A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye alkalmazottainak egy csoportja munkalátogatást tett a Szarvasi Arborétumban október 16-án, szerdán.

Ferenc pápa Twitter-üzenetei október 20-án

2019, October 20 - 6:31du
A missziók világnapja alkalmából Ferenc pápa az alábbi három bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Ferenc pápa a missziók világnapján: Életed nem cipelendő teher, hanem felkínálandó ajándék!

2019, October 20 - 6:00du
Október 20-án Ferenc pápa az erre a napra választott olvasmányok (Iz 2,1–5; 1Tim 2,1–8; Mt 28,16–20) alapján minden keresztény hívő missziós felelősségéről, egyedi küldetéséről, tanúságtevő kötelezettségéről elmélkedett. Magyarra fordított homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

A nagyvilág művésze – László Fülöp festő kiállítása

2019, October 20 - 5:23du
Ha semmit sem tudunk László Fülöpről (1869–1937), és egyszerűen csak nézzük a képeit, az is elég. Festményeiben minden előtanulmány nélkül is gyönyörködhet a látogató. Hiszen egy műalkotás elsősorban látvány, és miután rápillantottunk, csak azután keressük a tárgyát, hogy vajon kit és mit ábrázol.

Ferenc pápa nyitotta meg a Vatikáni Múzeum új kiállítását

2019, October 20 - 4:40du
Október 18-án, pénteken Ferenc pápa felavatta a Vatikáni Múzeum új kiállítását, az Anima Mundi (A világ lelke) néprajzi gyűjteményt, és egyúttal megnyitotta az Amazónia térségét bemutató kiállítást.

Nem élhetünk nélküle – Imaest a tiszta szerelemért az Örökimádás-templomban

2019, October 20 - 4:02du
Október 19-én, a budapesti Örökimádás-templomban – országos, sőt határon túli településeket, összesen 11 helyszínt érintő imafolyam részeként – Tiszta szerelem imaestet rendeztek.

Van ott kint (itt bent) valaki? – Az Ad astra – Út a csillagokba című filmről

2019, October 20 - 3:20du
Roy McBride (Brad Pitt) éppen egy hatalmas antenna tetején dolgozik, amikor egy robbanás a mélybe taszítja. Ügyességének köszönhetően az őrnagy végül megússza a balesetet, amelynek kiváltó oka egy, az űrből érkező nagy erejű lökéshullám volt.

Jézus a kiút, a szabadság és az élet – Nem csak a katolikusoké az eucharisztikus kongresszus

2019, October 20 - 2:40du
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága Öku-man című kezdeményezése jegyében más felekezetű szerzők Eucharisztiáról, közösségről, valamint a kongresszusról írt gondolatait osztják meg a NEK honlapján. A sorozat második részét adjuk közre.

Eljött a nagy nap – jubileumot ünnepelt a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda

2019, October 20 - 2:01du
Igazi program-kavalkáddal ünnepelte alapításának 20. évfordulóját Újpest katolikus oktatási intézménye, a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Diákok, tanárok, szülők és öregdiákok sokasága, több mint 700 ember fejezte ki részvételével, hogy élete fontos része az iskola. Október 19-én mi is bekapcsolódtunk ünneplésükbe.

Oldalak