Back to top

Közösségek

Hittanosok

Minden korosztály számára van hitoktatás, a fiatalok számára pedig fontos, hogy emellett egy hitre nevelő közösség tagjai is legyenek. Ezt a célt szolgálják a heti rendszeres hittanórákon, valamint a diák- és ifjúsági miséken túl a nyári és téli táborok, amelyekbe minden korosztályt hívunk, nemcsak a gyerekeket, hanem a fiatalokat, sőt a szülőket is. És örömteli tapasztalat, hogy ezek a vidám együttlétek felszabadult, minden korosztály számára örömteli kapcsolatot hoznak létre. A szülők szívesen vannak együtt a fiatalokkal, és a fiatalok sem zárkóznak el a felnőttebb korosztálytól, hanem örömmel fogadják el egymást, hiszen az együttlét célja nem a fiatalok kritizálása életvitelük, vagy gondolkodásuk miatt.

320. sz. Nimród cserkészcsapat

Az ifjúság nevelésében és baráti közösségé szerveződésében segít a 320. Nimród cserkészcsapat, amely 1989. évi újjáalakulása óta kiállta az idő próbáját. Rendszeresen tartják összejöveteleiket, portyáznak és táboroznak. Bővebben saját honlapjukon …

Énekkar

Templomunk énekkara több évnyi szünet után 2008. novemberében újjáalakult, és várja énekkari tagok jelentkezését minden szólamba! Az énekkari próbák péntekente 18.30-kor kezdődnek a plébánia hittantermében (időtartamuk általában 60 perc). Az énekkar vezetője: Balasi Barnabás karnagy, orgonista. További információk a plébánia egyházzenei honlapján.

Ifjúsági zenekar

Az ifjúsági zenekar 2009 végén alakult Farkasházy Dávid és Balassi Barnabás vezetésével, és a templom taizéi énekes szentmiséin lát el szolgálatot. Hosszú évekre terjedő szünet után 2010. január 3-án volt ismét taizéi szentmise a Szent Anna templomban, és a tervek szerint ez megismétlődik minden hónap első vasárnapján, az este 6 órai miséken. További információk a plébánia egyházzenei honlapján

Vízivárosi Kolping Család

A Vízivárosi Kolping Család kétheti rendszerességgel találkozik hétfő esténként a plébánián. Ezeken az összejöveteleken sok kiváló tudós, művész, politikus, közéleti személyiség és plébániánkhoz tartozó hívő tartott már nagyszerű előadásokat.

Rózsafüzér Társulat

 

Karitász

 

Nyugdíjasok

A plébániai közösséghez tartoznak idősebb és nyugdíjas testvéreink is. A havi rendszerességgel megtartott szombat délutáni nyugdíjas összejövetelek olyan sikeresek voltak, hogy bevezették a kéthetenkénti kedd délelőtti összejöveteleket is. 2005-től már két napos kirándulásaik is vannak Magyarország egy-egy búcsújáró helyére, és azok környékére. További információk a hirdetések között.