Hirdetések (2018. június 3.)

Ezen a vasárnapon, Úrnapján, az Oltáriszentség ünnepén a 9 órai szentmise végén tartjuk a hagyományos úrnapi körmenetet, hitvallást drága kincsünk, az Oltáriszentség mellett. Ebben az esztendőben is közösen tartjuk az alsóvízivárosi kapucinus plébániával, így a körmenet befejezése a kapucinus templomban lesz.

Feltétlenül számítunk első áldozó és hittanos gyermekeinkre a virágsziromhintésben, és számítunk egyházközségünk minden közösségére és plébániánk híveire.

 

Vasárnap az esti 6 órai szentmisén 10 fiatalnak szolgáltatjuk kis a felnőtt keresztséget, és még négyen járulnak első szentáldozáshoz.

 

Templomunkban hétfőtől, június 4-től elkezdődik a nyári misézési rend, ami azt jelenti, hogy a hétköznapi esti szentmisék 6 órakor fognak kezdődni, egészen a hitoktatás elkezdéséig, kb. szept. 10-ig. A szombati és vasárnapi szentmisék rendjében nem lesz változás.

 

A Szent Ferenc Sebei templomban ugyancsak június 4-től a nyári időben elmaradnak a reggeli ½ 8-as szentmisék, mert a hittanos táborok és az egyéb nyári programok miatt nem tudjuk megoldani a folyamatos helyettesítést. természetesen a szombat est 5 órai szentmisét és a vasárnapi déli szentmisét továbbra is megtartjuk.

 

Hittanos táborunk július 8-tól 15-ig lesz Kismaros Ifjúsági és Gyermek táborában. Sajnos a helyszínt módosítani kellett. Folyamatosan várjuk a gyermekek jelentkezését a táborba, jelentkezési lapot a plébánián vagy a sekrestyében lehet még kérni. Legjobb lenne ezeket június 4-ig leadni, vagy a jelentkezést megbeszélni a szervezőkkel.

 

A hittanos táborra szülői megbeszélés június 4-én hétfő este 7 órakor lesz a plébánia felső hittantermében. A táborozó gyermekek szüleire, főképpen azokra, akiknek a gyermekei még nem voltak táborban, feltétlenül számítunk.

 

A meghirdetett június 28-29-i szegedi kirándulásra már csupán egy-két hely van. Aki tervezi, még iratkozzon fel a sekrestyében.