Back to top

Szentmiseközvetítés

A Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna plébánia televíziója és rádiója elsősorban szentmiséket követít.

TELEVÍZIÓ

2022 szeptemberétől minden hónap első vasárnapján közvetítünk szentmisét, lehetőleg 9 órakor.

YouTube

Kérjük, iratkozzon fel YouTube csatornánkra, mert ezzel segíti, hogy jobb minőségben közvetíthessünk!

TELEVÍZIÓ

  • A képi közvetítés a YouTube (lásd a fönti linket) felületén történik, a járványveszélyen kívüli időkben csak különleges alkalmakkor. Az előző adások visszanézhetők.
  • Kérjük, hogy iratkozzanak föl YouTube csatornánkra, mert ez segít, hogy jobb minőségben közvetíthessünk.
  • Próbálunk minél jobb minőségben közvetíteni, de a helyi és távoli internet-szolgáltatás hiányosságain (elakadás, leállás) sajnos nem tudunk segíteni.

A közvetített misékben ajánlott a lelki áldozás, amikor fizikai módon nem tudja valaki magához venni az Oltáriszentséget, de lelkileg mégis elnyerheti a szentáldozás kegyelmeit, elimádkozva például ezen imák valamelyikét:

  1. Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben. Mindennél jobban szeretlek és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak. Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe! Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled!
  2. Uram, Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből. Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban, hogy Veled élhessek.
  3. Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe és végy lakást benne örökre! A mi Urunk, Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre! Köszöntelek, ó Jézus, az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen. Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen.

Lásd még

RÁDIÓ

Átalakítás miatt szünetel!