Országúti ferences plébánia

Tartalom átvétel
Országúti Ferences Plébánia
Frissítve: 7 óra 11 perc

Egyházi hozzájárulás

2017, október 19 - 12:52du

Az egyházi hozzájárulás (egyházfenntartói hozzájárulás, egyházi adó) teremti meg az egyházközség működésének feltételeit: a templom és a plébániaépület fenntartását, a szükséges karbantartásokat és felújításokat, a hitoktatás és a közösségek működésének fenntartását, a dolgozók fizetését, a közösségi programok megszervezését, a plébánia kulturális, egyházzenei programjait. Ennek befizetése minden jövedelemmel rendelkező felnőtt lelkiismereti kötelessége. Összegére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia iránymutatása az éves nettó jövedelem 1%-át javasolja kereső személyenként. (Kiszámításához segítséget nyújthat ez a táblázat.)

Az egyénileg kiszámított összeg az év során bármikor befizethető:

  • a templomban vagy a portán is megtalálható csekken,
  • nyitvatartási időben az irodában személyesen,
  • vagy átutalással a plébánia számlaszámára: Országúti Ferences Plébánia 11600006-00000000-67842472 (Erste Bank) – Kérjük a befizető nevét és címét megadni, ill. a megjegyzésként beírni: “egyházi hozzájárulás”

A következő három hétvégén (2017.10.28-29., 11.04-05. és 11.11-12.) a szentmisék után is van lehetőség a befizetésre a templom előterében a képviselőtestület tagjainál.

Egyben kérjük, hogy a személyi jövedelemadó-bevallások téli-tavaszi benyújtásánál ne feledkezzenek meg a kétszer 1%-os felajánlás mellékeléséről, és a gondos kitöltésről – ezzel ki-ki úgy tehet jót, hogy egy fillérjébe sem kerül. Fontos információ, hogy a „nullás” rendelkezés (nulla forint adóösszegről szóló) is számít, hiszen az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az egyházak működéséhez!

Részletes információk a honlapon itt találhatók.

Missziós vasárnap

2017, október 19 - 12:31du

A Szentatya Missziós vasárnapra írt levele itt olvasható.

Plébániai kirándulás – 2017.10.14.

2017, október 14 - 5:05du

A fényképek itt tekinthetők meg.

Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, a cserkészeknek a játékot, a résztvevőknek az együttlétet!

Hospice Voice – jótékonysági koncert

2017, október 11 - 5:32du

Különleges művészekből alakult együttesek találkozását ígéri a hangverseny, melyet az Országúti Szent István első vértanú templomban rendeznek október 18-án. Fellép a Honvéd Férfikar, az ország egyetlen  hivatásos férfikara, mely 1949-ben a szláv kórusiskola mintájára jött létre. Az erőteljes hangzás párja az a magas szintű szakmaiság, mely a világ élvonalában tartja az együttest hosszú évtizedek óta. Külföldi fesztiválok állandó vendégei, az oratorikus- és operairodalom avatott megszólaltatói, de otthonosan mozognak a crossover világában is. Épp ezért lesz nagyszerű partnerük ezen az estén a SaxOrgan duó: az együttes két hangszer egyedülálló összeállításból jött létre, Nagy László Adrián a hangszerek királynőjét, az orgonát szólaltatja meg, duópartnerét főleg a jazz iránt érdeklődők ismerhetik, hisz Zsemlye Sándor „Zsömi” szaxofonos elsősorban a könnyűzene világában szerzett nevet magának.

Műsoron a szakrális zeneirodalom gyöngyszemei, mint például egy korál Johann Sebastian Bach Herz und Mund und Tat und Leben című kantátájából (BWV 147), illetve a Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust altkantáta (BWV 170) nyitóáriája. Elhangzik még többek közt az Agni Parthene bizánci ortodox himnusz és egy Fauré-mű is.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta végzi a gyógyíthatatlan betegek ápolását, támogatja családtagjaikat, arra törekedve, hogy a társadalom számára is elfogadottá, természetessé tegye az odafordulást embertársaink felé. A koncert tisztelgés a Hospice Világnapja előtt, a felcsendülő hangok az emberi méltóság megőrzéséért szólnak.

Gyermekruha börze – 2017.10.15.

2017, október 11 - 10:09de

A börzét vasárnap délelőtt 11.00-12.30 között tartjuk, ahol a használt, de még jó állapotú, tiszta holmik ingyen cserélhetnek gazdát. A börzére szánt holmikat lehetőleg aznap kérjük elhozni, (ha valaki korábban szeretné leadni, péntek estétől lehet elhelyezni a plébánia portáján).

A megmaradt ruhákat a Jó Pásztor Nővérek örömmel fogadják.

Az elszállításhoz autós segítséget megköszönünk.

Plébánia kirándulás

2017, október 11 - 10:04de

Találkozunk 9.00 órakor a 11-es autóbusz Törökvészi úti végállomásán. Az erdei séta után a Hidegkúti repülőtéren cserkészeink szerveznek játékos programot, majd 15 óra körül érkezünk vissza.

Bérmálás – képekben

2017, október 9 - 8:43de

Az bérmálás képei itt tekinthetők meg.

Ferences Esték

2017, október 7 - 11:28de


A Ferences Világi Rend hivatása és élete címmel

Komáromi Mária előadását hallgathatjuk meg

 október 19-én, csütörtökön 19.00 órakor

a plébánia második emeleti Alverna teremében.

 

 

A tranzitus – képekben

2017, október 5 - 7:56de

Az ünnepi szentmise és a tranzitus képei itt tekinthetők meg.

Szent Ferenc ünnepe

2017, október 4 - 10:49du

A rendalapító ünnepének alkalmából (október 4.) szeretettel osztjuk meg a Ferences Alapítvány támogatásával létrejött kisfilmet, amelynek segítségével betekintést nyerhetünk a szertartás szép pillanataiba: a film itt tekinthető meg.

Köszönet mindazoknak, akik hozzájárultak a videó megszületéséhez.

Bérmálás

2017, október 2 - 11:01de

Többéves készület után mintegy harminc fiatal és felnőtt részesül a felnőtt kereszténység szentségében. Imádkozzunk értük!

Kodály: Missa brevis

2017, október 2 - 9:25de
Magyarok Nagyasszonya ünnepén Kodály szavaival is köszöntjük Provinciánkat:
“…a zene lelki erőforrás, amit minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni.”

Egész napos szentségimádás

2017, szeptember 30 - 5:14du

Kérjük a testvéreket, iratkozzanak fel a Szentség őrzésére a templomban, a középen álló kisasztalon található papíron! Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

 

 

 

“Istenem, te rejtve vagy a kenyér és bor színe alatt,
tedd tisztává és szabaddá szívemet,
hogy fel tudjalak ismerni a hétköznapok valóságának színei alatt!”

Assisi Szent Ferenc ünnepére készülve

2017, szeptember 25 - 9:47du

Rendalapítónk ünnepére szeptember 30., október 1-jén és 2-án, szombaton, vasárnap és hétfőn a 18.00 órakor kezdődő szentmiséken készülünk.

Szent Ferenc Atyánk boldog haláláról, mennyei hazaérkezéséről, tranzitusáról október 3-án, kedden a 18.00 órai misében emlékezünk meg, majd agapéra várjuk a testvéreket.

Mindenkit szeretettel várunk!

Elsőáldozás

2017, szeptember 25 - 9:43du

Imádkozzunk értük és családjaikért!

Könyvbörze – 2017.09.29-10.01.

2017, szeptember 22 - 4:54du

Az igényes keresztény tartalmú könyvek ingyen elvihetők, a bennük elhelyezett csekken adományt a Rendtartomány szociális szolgálatainak támogatására köszönettel fogadunk.

Újra Városmissziós Napok

2017, szeptember 22 - 11:19de

A tíz évvel ezelőtt tartott budapesti városmisszió sokakat bátorított hitükben. A Városmissziós Napok egyik célja, hogy mi magunk is megerősödjünk Jézussal való személyes kapcsolatunkban, és még inkább rábízzuk életünket.

A városmisszió másik célja, hogy magunk is misszióba lépjünk: meghívjuk a környezetünkben élőket, akik távolabb vannak az Egyháztól, elhívva őket a missziós programokra.

A Városmissziós Napok programja ezért egyaránt szól fiataloknak, családosoknak, egyedülállóknak, idősebbeknek, istenkeresőknek, gyógyulni vágyóknak, reményt és örömöt keresőknek, imádságos lelkületűeknek, dicsőítő szívűeknek.

A személyes környezetünk melletti tanúságtétel mellett missziós menetre hívjuk a hívőket, hogy ezzel is bátran valljuk meg hitünket. Krisztus világossága ragyogjon föl mindenki számára, hiszen Isten ezt mondja nekünk: „Reményt és jövőt adok nektek” (vö. Jer 29,11)

Szeretettel várunk mindenkit, egyben kérjük, hívják meg a környezetükben élőket, és együtt vegyenek részt ezeken az alkalmakon. Legyen ez az időszak különösen is az imádság és a bátor tanúságtétel ideje, hogy növekedjen köztünk Isten országa.

Templomunk az alábbi programoknak ad helyszínt:

  • Október 5-én, csütörtökön 18.00 órakor gitáros mise, majd városmissziós imaest az Új Aratás Közösség vezetésével
  • Október 6-án, pénteken 19.00-től 20.00 óráig taizéi imaest az evangelizációért a Szociális Testvérek vezetésével
  • Október 7-én, szombaton 15.00-17.30-ig „Bízzál! Kelj föl, hív téged!” címmel gyógyító imaalkalom a templomban a Cor et Lumen Christi Közösséggel

További információ itt.

Országúti Orgonaestek – 2017 Őszi hangversenysorozat – 2017. szeptember 24. vasárnap 16.30

2017, szeptember 21 - 10:51de

Lakner-Bognár András Szombathelyen született 1987-ben. Zenei tanulmányait Jákon, Sabján Edit zenetanárnő, karvezető és orgonista kezei alatt kezdte, párhuzamosan a templomi énekkarban való rendszeres szolgálattal.

A gimnáziummal egy időben kántorképzőt végzett, ez után a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Ének- Zenetanár -Egyházzene szakán Virágh András orgonaművész növendékeként 2009-ben szerzett diplomát.

Ezt követően, még ugyanabban az évben felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia orgona szakára ahol jelenleg is Wolfgang Capek orgonaművésznél tanul. Egyházzenészként, főleg Burgenlandban tevékenykedik, nyaranta mesterkurzusokon bővíti tudását.

  • 2013. óta a ,,jOpera” nyári zenei fesztivál gyermekkórusának korrepetitora.
  • Magyarországon kívül Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Svájcban lépett már fel szólistaként.
  • 2016. májusától a Szombathelyi Római Katolikus Egyházmegye zeneigazgatója.

Vedd Együtt! Termelői vásár!

2017, szeptember 17 - 12:17du
 

https://veddegyutt.hu VeddEgyütt! – Közösségben. Tudatosan. Hazait.

 

 


Befőzni való szilva, paradicsom és egyéb termelői termékek vására – 2017.09.23. Online rendelési lehetőség Rendelések átvételének ideje: 2017.09.23. (szombat)
Rendelési időszak vége: 2017.09.20-22. (szerda-péntek, termelőnként eltérő)
Átvételi pontok és idők: Közösségi jutalék (forgalom 5%-a): Helyi közösség által meghatározott célra (Kárpátaljai Misszió / Budai Katolikus Iskola Alapítvány támogatására)

Rendelés a VeddEgyütt! közösségi vásáros portálon:

Rendelés és részletek – Országút Rendelés és részletek – Pannonia Sacra https://veddegyutt.hu/#/deliveries

Termelők Rendelés az Élő Tiszától – Országút Rendelés az Élő Tiszától – Pannonia Sacra

Rendelés a Kismarosi Nővérektől – Országút Rendelés a Kismarosi Nővérektől – Pannonia Sacra Rendelés Szent Kinga Éléstárából – Országút

Rendelés Szent Kinga Éléstárából – Pannonia Sacra

Rendelés Vass Tojás – Országút Rendelés Vass Tojás – Pannonia Sacra Kérjük szóljon az ismerőseinek is! Termékek   befőzőparadicsom (230 Ft/kg), befőzni való szilva (300 Ft/kg), Gála alma, Alexander körte, Pannónia szőlő, fürtös/koktélparadicsom, burgonya (Bellarosa), zöldség, gyümölcslevek, tojás, tészták, lekvárok, szörpök, savanyúságok, citromos töklekvár, és még sok minden más

  

     

    
    

 

Köszönettel, A Termelők A Támogatottak Szatmáriné Stark Júlia, vásárszervező, Országúti Ferencesek

Polgár Balázs, vásárszervező, VeddEgyütt

A VeddEgyütt! csapata