Back to top

Egyházzenei hírek (2011. okt. 16.)

Mindenszentek ünnepén (nov. 1.) az esti 5 órás szentmisén templomunk nőikara Gabriel Fauré (1845-1924): Messe Basse c. művét énekli. Közreműködik: Csóka Anita (szoprán), vezényel: Balasi Barnabás.

Egyházzenénk támogatását köszönettel fogadjuk a templomunk bejáratánál elhelyezett „Egyházzene” feliratú perselybe! Adományait énekkarunk fenntartására és hangversenyek szervezésére fordítjuk. Isten fizesse meg!

Szeptember végén befejeződtek templomunk vasárnapi orgonakoncertjei, melyek májustól szeptemberig minden héten vasárnap 5 órakor várták az orgonazene kedvelőit. Az ingyenes hangversenyek úttörő módon kívánták szolgálni a fiatal tehetségek, fiatal orgonisták, a konzervatóriumok és a zeneművészeti főiskolák, valamint a Zeneakadémia hallgatóinak bemutatkozási lehetőségét. Szervezett orgonakoncert-sorozat keretében hazánkban egyedülálló módon 22 orgonista 22 különböző műsora csendült föl vasárnapról vasárnapra. A hangversenyek fővédnöke: Kárpáti József, a sorozat alapítója: Balasi Barnabás, templomunk orgonistái voltak. Hála és köszönet a Szent Anna Plébániának és minden dolgozójának akik áldozatos munkával álltak a koncertek mögé, különösképpen a hangversenyek főszervezőjének: Nagy Biankának és a sekrestyeügyeletnek: Laszota Auréliának és Bory Klárának.