Back to top

Az Ars Sacra fesztivál eseményei

A 2015. évi Ars Sacra festivál és a hozzá kapcsolódó Nyitott templomok napja keretében templomainkban az alábbi események lesznek.

 

 

2015. szeptember  19.,  20:00 óra

Egy jezsuita plébániatemplom történetei

A budai vízivárosi plébániatemplom a barokk jezsuita lelkiség szép lenyomata. Oltárai, kápolnái, freskói olyan történeteket mesélnek, amelyek egészen a kereszténység forrásáig vezetik a nyílt szemű és szívű látogatót. A történeteket ezúttal Koltai András levéltáros fogja elmondani nagyjából egy háromnegyed órányi séta során.
Részletes információ: http://ars-sacra.hu/prg.php?prg=1573

 

2015. szeptember 20., 12:00 óra

A Szent Anna-templom orgonája közelről

A Szent Anna templom kórusán eredeti barokk orgonaszekrényben áll a drezdai Jehmlich műhely által 1985-ben készített orgona. Titkaiba Balasi Barnabás orgonista fogja bevezetni a látogatókat. Találkozó a templom előterében.
Részletes információ: http://ars-sacra.hu/prg.php?prg=1575

 

2015. szeptember 20., 14:00 óra

A Szent Ferenc Sebei-templom orgonája közelről

A bosnyák ferencesek által fölépített, majd az erzsébet-apácák által használt budai Szent Ferenc Sebei templom kórusán egy igazi különlegesség, egy 1896-os eredeti állapotban megmaradt német romantikus orgona áll. Titkaiba Balasi Barnabás orgonista fogja bevezetni a látogatókat. Találkozó a templomban. Az orgonához nehezen járható lépcsősor vezet!

Részletes információ: http://ars-sacra.hu/prg.php?prg=1577

 

2015. szeptember  26., 19:00

Leo Delibes: Mise

Közreműködik a  Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola gyermekkórusa, fiúkórusa és az Éneklő Szülők Kara, orgonán kísér : Falakiné Piltman Erika, kórusvezető : Dr. Szatmáry Péterné Rédei Margitta (időtartam: kb. 22-25 perc)

Részletes információ: http://ars-sacra.hu/prg.php?prg=1581

 

Természetesen érdemes fölkeresni a fesztivál többi környékbeli rendezvényét is.