Back to top

Karácsony a Szent Anna templomban

Templomunk karácsonyi díszítése és a betlehem fölállítása december 23-án szerdán lesz. Kérjük a testvérek segítségét, mint minden évben, de most nehezíti a dolgot, hogy este 8-ig el kell, hogy készüljön. Így időben hozzá kell kezdeni, miközben délután 17 órakor egy szentmise is lesz.

December 24. csütörtök

6:30 utolsó rorate szentmise. (Este 17 órakor már nem lesz szentmise).

15:00 A hittanos gyermekek pásztorjátéka idén sajnos elmarad! Helyette ettől az időponttól közzétesszük plébániánk YouTube csatornáján a 2018 karácsonyán előadott pásztorjáték szerkesztett fölvételét.

23.15 Karácsonyi orgonazene a Szent Anna templomban - Horváth Márton Levente, a Szent Anna templom orgonaművésze

December 25. péntek Karácsony, Urunk születése

0:00 Éjféli szentmise a kis Jézus jászolba helyezésével. – A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond: Jánosa Domokos plébános. Orgonál: Horváth Márton Levente a Szent Anna templom orgonaművésze. – KORONAVÍRUS INFÓ: Állami döntés értelmében az éjféli szentmise 2020-ban nyílvánosan megtartható! – Közvetítés: https://youtu.be/TFga0St_m9g

7:30 Csendes szentmise  - „Pásztorok miséje”

9:00 Hittanos gyermekek karácsonyi ünnepi szentmiséje, amelynek végén hagyományos módon játékszentelés lesz. Mindenki elhozhatja azt az egy ajándékba kapott játékot, amelynek a legjobban örül, és amelyet megmutatunk a kis Jézusnak, majd megszentelünk.

10.30 Karácsonyi orgonazene a Szent Anna templomban - Balasi Barnabás, a Szent Anna templom orgonaművésze

11:00 Ünnepi, énekkaros szentmise – A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond: Jánosa Domokos plébános. Zenei szolgálat: a Szent Anna templom énekesei. Felhangzik: Franz Xaver Richter: Messa Pastorale in G. Csörgeő Luca (szoprán), Danku Eszter (alt), Katona Tamás (tenor), Zajkás Boldizsár (basszus). Művészeti vezető és orgonál: Balasi Barnabás, a Szent Anna templom orgonaművésze. További infó: www.szentannazene.hu – KORONAVÍRUS INFÓ: Énekeseink (4fő) egyénileg készülnek föl, a karzaton kellő távolsággal állva látják el a szentmise zenei szolgálatát. – Közvetítés: https://youtu.be/2HsN5CGAups

18.00 Énekes szentmise

December 26. szombat Szent István, első vértanú – Karácsony másnapja

7.30 Csendes szentmise (Szent Ferenc Sebei templom)
9.00 Énekes szentmise
11.00 Énekes szentmise
18.00 Énekes szentmise