Back to top

A plébánia nyári hittanos táboráról

Ebben az esztendőben a nyári hittanos táborunkat 2019. július 6-14. között, Horányban, az Árnyas Sziget ifjúsági táborban tartjuk. A tábor nagyszerű adottságokkal rendelkezik. A gyerekek különböző méretű, nagyon szép faházakban lesznek elhelyezve.

A tábor szombat este vacsorával kezdődik, és vasárnap ebéddel fejeződik be. Lehetőleg a gyermekek a táborozás teljes időtartama alatt vegyenek részt a táborban.

Mit jelent az, hogy „hittanos tábor”?

A tábor nem azért „hittanos tábor”, mert egész nap hittanórákat tartunk, hanem azért, mert hittanos gyermekek vesznek benne részt, és úgy viselkedünk a táborban, ahogyan az a hittanos gyermekekhez illik. Itt próbáljuk gyakorlatban elmélyíteni mindazt, amit az év során a hittanórákon tanultunk, és amely természetes része kell, hogy legyen minden keresztény ember életének. Tehát természetesen lesz közös ima reggel és este, valamint étkezések előtt, és étkezések után. Ugyan minden nap lesz szentmise a táborban, de ezen a gyermekeknek nem kötelező részt venni, csak vasárnapokon, a tábornyitó és táborzáró szentmisén.

Arra nagyon odafigyelünk, hogy a gyermekek valóban hittanoshoz méltóan viselkedjenek egymással, a táborvezetőkkel, és ne hangozzék el csúnya vagy szeretetlen szó a táborban. A táborban megrendezett vetélkedők, versenyek, előadások is ezt a szellemet kívánják erősíteni a gyermekekben. Ez a tábor elsősorban a gyermekekért van, az a fontos, hogy a gyermekek felhőtlenül boldogok legyenek, és nagyon jól érezzék magukat.

Ki jöhet a hittanos táborba?

Mindenki, akinek kedve van és elfogadja, hogy ez egy hittanos tábor, ahol ennek megfelelő viselkedést várunk el. Lehet hozni olyan gyereket is, aki nem a plébániánk hittanosa, vagy nem hittanos még, de természetesen vele szemben is ugyanez az elvárásunk.

Milyen programokat tervezünk a táborban?

Lesznek kirándulások, a Dunakanyar szépségeit fogjuk megtekinteni. Tervezünk akadályversenyt, számháborút, tánctanulást, sportversenyeket, kézműves és népi foglalkozásokat, versenyjátékokat, éjszakai túrát. A táborban lesz kimittud? is, erre már most lehet készülni. Természetesen nem feledkezünk meg a mindennapos imáról, közös éneklésről, a lelki programokról sem.

A tábor költségei

Szeretnénk a tábort ebben az évben is minél olcsóbban megszervezni. A tábor résztvevőitől 25 000 Ft-ot kérünk, de a teljes költség résztvevőnként idén sem kevesebb, mint 65 000 Ft. A hiányzó összeget a plébánia támogatásából és pályázatokból próbáljuk pótolni. Az idén is sok pályázatot adtunk be, reméljük nem eredménytelenül.

A tábor költségeiben benne van a szállás (ágyneműhasználattal), a táborhely által biztosított étkezés (hideg reggelivel, meleg kétfogásos ebéddel és meleg, egyfogásos vacsorával), az általunk nyújtott étkezés, a programok, költségei, a belépőjegyek ára, a tábori külsős programok utazási költsége és egyéb kiadások.

Amennyiben ez az általunk kért 25 000 forintos hozzájárulás valakinek megterhelő vagy a család több gyereket szeretne a táborba küldeni, természetesen próbálunk kedvezményt adni. Azért senki ne maradjon otthon, mert nem tudja a teljes részvételi díjat megfizetni. Segítünk! (Forduljanak bizalommal Domokos atyához.)

Jelentkezési és részvételi feltételek, határidők

A tábor hatékony szervezése érdekében várjuk a gyermekek mielőbbi jelentkezését. Végső jelentkezési határidő: 2019. június 10-ig Jelentkezéskor 10 000 forint előleg fizetését kérjük. A jelentkezés a teljes körűen kitöltött és aláírt jelentkezés lap leadásával illetve az előleg befizetésével válik érvényessé. Jelentkezéskor szíveskedjenek figyelembe venni, hogy az előleget visszafizetni nem áll módunkban. A jelentkezési lapok és az előleg összege leadhatóak a hittanórákon Domokos atyának, de legfőképpen előzetes egyeztetés alapján a szentmisék előtt és után Tóthné Réti Ágnesnek.

A táborban csak egészséges gyermekek vehetnek részt. Minden résztvevőnek le kell adnia a tábor szervezőinek a táborba indulás előtt a szülők által aláírt szülői egészségügyi nyilatkozatot. A gyermek által szedett állandó gyógyszerekről, allergiáról, tartós betegségről, bármilyen fontos egészségügyi problémáról szíveskedjenek a jelentkezés lapon és szükség esetén szóban is a tábor szervezőit tájékoztatni.

Ételérzékeny gyermekek esetén írásos szakorvosi véleményt és részletes szülői tájékoztatást kérünk szépen, hogy a táborozok étkeztetését a táborozás teljes időtartama alatt megnyugtatóan biztosítani tudjuk.

Felszereléslista

 • TAJ kártya fénymásolata, diákigazolvány, utazási kedvezményre jogosító egyéb igazolvány (ha van)
 • szedett gyógyszerek listája (adagolási útmutatóját tárolási előírásait kérjük a tábor szervezőinek indulás előtt leadni)
 • egészségügyi nyilatkozat (a tábor kezdési időpontját legfeljebb 4 nappal korábban szülő által aláírt)
 • kulacs, jól záródó műanyag flakon, hátizsák a kirándulásokhoz, műanyag pohár,
 • váltócipő, bakancs vagy recés talpú, vízhatlan túracipő kirándulóruha, esőkabát, pólók/nadrágok, melegítő, széldzseki, sapka, láthatósági (fényvisszaverő), mellény, pizsama, fehérnemű/zokni (napi váltás), szennyestartó zacskó
 • fürdőruha, legalább 2 db törölköző, papucs
 • tisztálkodó szerek, papír zsebkendő, WC papír, fésű
 • hálózsák, lepedő vagy ágynemű, ha nem igénylik a táborban biztosított ágyneműt
 • naptej, szúnyog/kullancsriasztó
 • játékok (társasjáték, kártya, sportfelszerelés /tollas ütő, pingpongütő, foci, kosárlabda, stb.)
 • szemüveg és szemüvegtok (ha szükséges), zseblámpa (ha kell, elemmel) vagy fejlámpa, írószer, papír/füzet,
 • Nyomatékosan kérjük, hogy ékszert, pénzt, műszaki cikkeket, elektronikus vagy informatikai eszközt, bármiféle nagyobb értéket képviselő tárgyat a gyermekek lehetőség szerint ne hozzanak, mivel ezekért felelősséget nem tudunk vállalni, valamint szeretnénk, ha a gyermekek a táborozás ideje alatt egymásra és ránk figyelnének, részt vennének a közös tevékenységekben és nem „magányos billentyűnyomkodással és képernyő-nézegetéssel” töltenék a szabadidejüket.
 • Kérjük, hogy mobiltelefont, töltőt illetve fényképezőgépet mindenki csak saját felelősségre hozzon.
 • Kérjük továbbá, hogy a mobiltelefonokat a gyermekek csak telefonhívásra és csak indokolt, kivételes esetben, velünk történő egyeztetést követően használják, a mobiltelefonon történő játékot, egyéb alkalmazások használatát a tábor ideje alatt nem fogjuk megengedni. Kérjük a kedves szülőket is, hogy a tábor életét, napirendjét gyermekük telefonon történő hívásával indokolatlanul ne zavarják.
 • Kérjük, hogy a gyermekek olyan játékot, sporteszközt hozzanak magukkal, melyet „jó szívvel fel tudnak ajánlani” a táborozás során közös használatra a gyermekeknek.
 • Élelmiszert és zsebpénzt sem kell a táborba hozni, mivel a gyermekek teljes ellátásban részesülnek.
 • Kérjük, hogy a gyermek gyógyszereit, melynek beadásában, adagolásában, hűtésében ő felnőtt segítségre szorul, ne csomagolják be a gyermek személyes holmija közé, hanem a táborozás megkezdése előtt szíveskedjenek írásos adagolási listával és minden fontos tudnivalóval együtt, a gyermek nevének feltüntetésével a tábor szervezőinek átadni.
 • Kérjük, hogy a gyermekekkel együtt csomagoljanak (kisebb gyermekeknek akár az aznapi fehérnemű naponkénti külön- külön zacskókba történő becsomagolásával, felcímkézésével), a csomagokra írják rá a gyermek nevét és tegyenek a bőröndbe tételes listát a csomag tartalmáról.