Back to top

Hirdetések (2012. március 25.)

Tekintettel arra, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe ebben az évben éppen nagyböjt 5. vasárnapjára esik, ezért hétfőn, március 26-án ünnepeljük Jézus fogantatását, az angyali üdvözlet ünnepét.

Március 26-án, hétfőn este 7 órakor Kolping összejövetel lesz a plébánia felső hittantermében. Meghívott vendégünk Csobó Veronika csellóművész, aki „Hogyan szeressük meg a komolyzenét?” címmel tart előadást. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Március 27-én, kedden este fél 6-kor szülői megbeszélést tartunk a plébánia hittantermében az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleinek. Minden szülőre feltétlenül számítunk.

Március 30-án, pénteken tartjuk a hittanos gyermekek és szülők, családok közös keresztútját.

Március 30-án, péntekebn a Dísz téri Kolping Óvódában nyílt nap lesz az érdeklődő szülőknek. A nyílt nap 9-től 11 óráig tart. Szeretettel várják a szülőket, akik az óvoda iránt érdeklődnek.

Április 1-én, jövő vásárnap virágvasárnap lesz. A 9 órai szentmisén megemlékezünk Jézus ünnepélyes jeruzsálemi bevonulásáról. Ezért a szentmise kezdetén barkaszentelést tartunk a templom előtti téren. Utána együtt vonulunk be ünnepélyesen a templomba, és kezdődik a szentmise. A barkaszentelési körmenet tulajdonképpen Jézus jeruzsálemi bevonulása. Kérjük, hogy barkát hozzanak magukkal, és a gyerekek lehetőleg nagy, zöld ágakat hozzanak a körmenetre. A szentmisén meghallgatjuk a Jézus szenvedéstörténetét, a passiót. A 11 órai és az esti 6 órai szentmisén énekes passió lesz Balasi Barnabás vezetésével.

Már előre hirdetjük, hogy a plébániai lelkigyakorlatot április 2. ás 4. között, nagyhétfőn, nagykedden és nagyszerdán tartjuk templomunkban az este 6 órakor kezdődő szentmisék keretében. A lelkigyakorlatos beszédeket Maklári Ákos budai görög katolikus plébános fogja tartani. A szentmiséken és utána igyekszünk gyónási alkalmat biztosítani.