Back to top

Ádventi hangverseny a Magyar Vöröskereszt javára

A Magyar Vöröskereszt javára megrendezésre kerülő „Legyen az Ünnep maga az ajándék” ádventi hangversenysorozat második állomása felsővízivárosi Szent Anna templomban lesz 2011. december 11-én este 7 órakor. Ezen az estén Csonka Zsuzsanna operaénekesnő, Király Csaba Liszt-díjas orgona- és zongoraművész, valamint Nédó Olga hegedűművész lépnek föl a Szent Erzsébet Kamarazenekar kíséretében.

A hangversenyen Bach, Vivaldi, Mozart, Schubert és Liszt remekműveiből válogatunk, de a karácsonyi ünnepek közeledtével nem hiányozhatnak a szívhez szóló adventi dallamok sem. A több mint egy órás klasszikus zenei hangversenyen mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló muzsikákat.

Az est egyik vendége Csonka Zsuzsanna, akit a magyar közönség a Csárdáskirálynő címszereplőjeként ismerhetett meg Jancsó Miklós filmjében. A Magyar Állami Operaház tagja, egyik közismert szerepe az Éj Királynője Mozart Varázsfuvolájából. Az ádventi hangversenyen széles repertoárjából választ, az opera, az operett és a karácsonyi dallamok világából. A hangverseny másik fellépője Király Csaba Liszt-díjas orgona- és zongoraművész, aki az orgonán meghitt ünnepi hangulatot képes varázsolni. Közismert nagyszabású orgonaátiratairól is, melyekből egyet, kiemelkedő zenei csemegeként a hangverseny keretein belül is bemutat. Elkötelezett művészeink között köszönthetjük Nédó Olga hegedűművészt is, aki egyben a Magyar Vöröskereszt kulturális nagyköveti tisztségét is betölti, és ezzel hidat képez a klasszikus zene és a jótékonysági célkitűzések között. Az előadókat az Árpádházi Szent Erzsébet Szimfonikus Zenekar tagjai kísérik, amely az első magyar professzionális jótékonysági együttes. Nagyzenekari fellépéseik mellett a templomi helyszínek adottságainak figyelembevételével repertoárjukat kamarazenei köntösbe ültetik.

Hangversenyünkön lehetőséget teremtünk arra, hogy hazánk polgárai adományaikkal ne csak egy távoli, megfoghatatlan célt támogassanak, hanem koncertünk keretein belül maguk is részesedjenek nagyvonalúságuk eredményében, és együtt ünnepelhessenek a rászoruló családokkal. Jegyárainkat alacsony szinten tartjuk, így lehetőséget teremtünk arra, hogy az ünnep varázsában és a zene örömében minden érdeklődő részesülhessen.
Szeretnénk segíteni mindazokon is, akik rászorulóként valószínűleg nem találkoznának koncertjeinkkel.

A belépőjegyek, illetve támogatói jegyek megvásárlásával Ön is hozzájárul, hogy e nemes kezdeményezés sikerrel járjon. Köszönjük! (A Magyar Vöröskereszt)

A hangverseny helyszíne: Felsővízivárosi Szent Anna Plébániatemplom (1011 Budapest, Batthyány tér 7.), időpontja 2011. december 11. (vasárnap) 19.00. Jegyek kaphatók az ismert jegyirodákban és az előadás előtt a helyszínen.