Back to top

Karácsonyi ajándékcsomag gyűjtés

Idén is lesz karácsonyi ajándékcsomag gyűjtés lesz a kárpátaljai gyermekeknek. Plébániánk a kárpátaljai Técsőn és környékén lakó nehéz sorsú magyar gyermekeknek gyűjt karácsonyi ajándékcsomagokat. A támogatóktól azt kérjük, hogy  ehetőleg cipősdoboz méretű dobozba csomagoljanak az alábbi típusú ajándékokat:

A betegek szentségének kiszolgáltatása

Idén kivételesen ádvent 4. vasárnapján, 2019. december 22-én lesz a betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása a 11 órai szentmisében a Szent Anna templomban, illetve 12 órakor a Szt. Ferenc Sebei templomban. Általában ádvent 3. vasárnapján szoktuk a betegek szentségét ünnepélyesen kiszolgáltatni azoknak, akik kérik, idén ez egy héttel később lesz.

Ádvent első vasárnapja a plébánián

Ádvent első vasárnapján a Szent Anna templomban Jánosa Domokos plébános énekével meggyújtottuk  az ádventi koszorú első gyertyáját.  Akinek pedig még nem volt koszorúja, készíthetett egyet a 320. Nimród cserkészcsapat cserkészműhelyében. Vagy karácsonyfadíszt, mozaikot, mécsestartót és sok minden mást. Zsuffa Kálmán mozgóképes beszámolója.

Mindenszentek és halottak napja

November 1. péntek
18:00 Ünnepi szentmise és halottak napi előesti szertartás (Jánosa Domokos plébános)
November 2. szombat
18:00 Énekes szentmise
19.30 Gemma Énekegyüttes „Requiem” koncertje (Jacobus de Kerle és Herbert Howells művei). A belépés díjtalan.
November 3. vasárnap

Víziváros tornyai

Joseph és Peter Schaffer, 1787

Keresztény egyházak a budai Vízivárosban egykor és most

Kiállítás a Várnegyed Galériában (Budapest, I., Batthyány utca 67.)
2019. október 4.–2019. november 23.
A Várnegyed Galéria kiállításai ingyenesen látogathatók.

Plébániai hitoktatás 2019/2020.

  • Elsőáldozók: kedd 18 óra (Jánosa Domokos atya)
  • 1. osztályosok: hétfő 18 óra ( (Jánosa Domokos atya)
  • 3-4. osztályosok: szerda 18 óra (Jánosa Domokos atya)
  • 5-7. osztályosok: csütörtök 18 óra (Jánosa Domokos atya)
  • Gimnazisták (8-12. osztályosok): csütörtök 19 óra  (Jánosa Domokos atya)

Plébániai juniális a 320. Nimród cserkészcsapattal

Ismét juniálist rendezett a Budapest-felsővízivárosi Szent Anna plébánia és a 320. Nimród cserkészcsapat 2019. június 2-án, vasárnap az Egyetemi Katolikus Gimnázium kertjében. Zsuffa Kálmán mozgóképes beszámolója.

Miserendváltozás

Tekintettel arra, hogy augusztustól Jánosa Domokos plébános maradt a plébánia egyetlen lelkipásztora, a miserendben is változások lesznek. Ez egyelőre csak annyit jelent, hogy a szombat reggeli 8 órai mise elmarad. Szombaton enélkül is két mise lesz, 5 órakor a Szt. Ferenc Sebei templomban, 6 órakor pedig a Szt. Anna templomban.

Plébániai zarándoklat Sümegre

Sümeg, Fájdalmas Szűzanya

A felsővízivárosi plébánia 2019. szeptember 14-én, szombaton zarándoklatot tervez Sümegre. A Misszió Tours zarándokvonatával utaznánk, ahol lelki vezetőink Barsi Balázs és  Reisz Pál ferences atyák lesznek. Ők vezetik a lelki programokat, imádságot. A közös éneklést Pálmai Árpád vezeti. Sümegre érkezésünk után részt veszünk a Sarlós Boldogasszony templom szabadtéri búcsús szentmiséjén.

Megkezdődött a Szent Anna templom tetőzetének felújítása

Júliusban megkezdődött a Szent Anna templom tetőzetének felújítása. A közel 300 éves szerkezet ugyan túlélt háborúkat és természeti katasztrófákat, de minden ilyen alkalom után a javítások csak a legszükségesebbekre korlátozódtak. Ennek megfelelően például tucatnyi féle cserép fedte. Most a tető minden része egységesen újul meg, hogy az eddigihez hasonlóan hosszú ideig kitartson.

Lindmayer Miklós pappá szentelése

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően 2019. június 24-én, Keresztelő Szent János születésének ünnepén papszentelést tartottak a székesegyház renoválása miatt idén is a Prohászka-emléktemplomban. Spányi Antal megyéspüspök Győri Balázs István akolitust diakónussá, Lindmayer Miklós, Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt, Sisa István Lénárd diakónusokat áldozópappá szentelte.

Elsőáldozás a Szent Anna templomban (2019. máj. 26.)

Egyházközségünk egyik legbensőségesebb ünnepe, amikor a kisgyerekek első alkalommal jönnek áldozni az oltárhoz. Az idei elsőáldozási szentmisét 2019. május 26-án több kamerával követtük végig a bevonulástól kezdve, a szülők ígéretén és a gyermekkórus énekein keresztül a szentmisét követő uzsonnáig.

Léptünk koppan...

A Közelkép Stúdió rövidfilmje a  vizivárosi Szent Anna plébániatemplomot mutatja be. Közreműködnek: Lukács Sándor színművész, Jánosa Domokos plébános, Koltai András történész, Börcsök Vince narrátor, Góczán András operatőr, Seregély István rendező, Mocsár Eleonóra szerkesztő, producer (2008)

„Tangó mise” a Szent Anna templomban

2019. június 23-án, Úrnapján vasárnap az esti 6-os mise után elhangzik a Szent Anna templomban Martín Palmeri argentín zeneszerző híres „Tangó miséje” (Misa a Buenos Aires, 1996). Eddig ez a mű eddig csak egyszer hangzott el Magyarországon, 2018 nyarán, a Váci Világi Vigalom keretében, a váci Vox Humana kórus előadásában. Most a Chemical Singers kórus tűzi műsorára (chemsing.hu).

Plébániai juniális

A Budapest-felsővízivárosi Szent Anna plébánia és a 320. Nimród cserkészcsapat ismét plébániai juniálist rendez, 2019. június 2-án, vasárnap a 9 órás mise után. Helyszíne az Egyetemi Katolikus Gimnázium kertje (bejárat a Szabó Ilonka utca felől, a főkaputól jobbra). A program kora délutánig tart: foci, kosárlabda, játékok, közös ebéd (tábori konyha). Szeretettel várjuk a családokat.

Oldalak

Subscribe to Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna plébánia RSS