Back to top

Szentmisét közvetítünk!

RÁDIÓ                                                      

akadálymentes lejátszás

 

TELEVÍZIÓ

YouTube

A Budapest-Felsővízivárosi Szent Anna Plébánia egyházközség rádiója és televíziója szentmiséket követít. A képi közvetítés vagy a YouTube (lásd a fönti linket) vagy a Facebook felületén (lásd a fenti linket) történik. (Kérjük, hogy mindkét felületre iratkozzanak föl, jelöljék be követését!) Próbálunk minél jobb minőségben közvetíteni, de a helyi internet-szolgáltatás hiányosságain (elakadás, leállás) sajnos nem tudunk segíteni. A hangminőség hiányosságai esetén javasoljuk a) mobileszköz beépített hangszórója helyett fülhallgató vagy komolyabb hangfal használatát; b) kikapcsolni a képi közvetítés hangját, és a hangot a rádión keresztül hallgatni.

Televízión követített szentmisék (érvényes 2020. május 18-tól):

  • hétfőtől szombatig: 18:00 órától
  • vasárnap: 9:00 és 11:00 órától

Rádiós követítés (minden szentmise):

  • hétfőtől péntekig: 9:00 és 18:00 órától
  • szombaton: 18:00 órától
  • vasárnap: 9:00, 11:00 és 18:00 órától
  • egyéb időpontokban a rádió nem működik

A járványveszély idején a híveket arra bátorítjuk, hogy a rádió útján kapcsolódjanak be a szent cselekménybe.

A közvetített misékben ajánlott a lelki áldozás, amikor fizikai módon nem tudja valaki magához venni az Oltáriszentséget, de lelkileg mégis elnyerheti a szentáldozás kegyelmeit, elimádkozva például ezen imák valamelyikét:

  1. Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben. Mindennél jobban szeretlek és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak. Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe! Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled!
  2. Uram, Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből. Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban, hogy Veled élhessek.
  3. Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe és végy lakást benne örökre! A mi Urunk, Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre! Köszöntelek, ó Jézus, az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen. Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen.

Domokos atya prédikációi és a hirdetések (némelyike) megtalálható a hangtárban is.

Tartalék közvetítő csatorna

Facebook

Lásd még